Kesätöissä Tukena Kultasiivessä

TUKENA KULTASIIPI, JYVÄSKYLÄ

Olemme Meri ja Rasmus, ja olemme olleet kesätyössä Tukena Kultasiivessä Tutustu työelämään ja tienaa -kampanjan kautta kaksi viikkoa.

Kultasiivessä olemme saaneet olla osana monialaista työyhteisöä ja olemme päässeet seuraamaan, kuinka kehitysvammaisia lapsia hoidetaan ja tuetaan. Olemme päässeet myös ulkoileman lasten kanssa sekä auttamaan arkisissa hoitotoimenpiteissä.

Kultasiivessä työskentely on herättänyt meissä monenlaisia ajatuksia. On hienoa nähdä miten Kultasiiven työntekijät tulevat joka aamu aikaisesta herätyksestä huolimatta innoissaan töihin ja antavat näille lapsille sen hoidon, tuen ja seuran, jota he kaipaavat. Lapset ovat ihania ja on hienoa, että Keski-Suomesta löytyy tällainen kodinomainen asumisyksikkö.

Työntekijöiden töitä seuratessa olemme oppineet erilaisista sosiaali- ja terveysalojen ammateista ja olemme itsekin ajatelleet näiden alojen opiskelua hyvänä mahdollisuutena. Olemme myös oppineet erilaisten hoitotapojen tärkeydestä, aisteista, apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä eri tavoilla kommunikoimisesta. Mielenkiintoista on myös ollut oppia nielemiskyvyttömien lasten ruokinnasta ja lääkehoidosta. Kultasiivessä työskentely on ollut antoisa ja mielenkiintoinen kokemus, jollaista tuskin olisi lukioikäisenä saanut muualta ja suosittelemmekin muita nuoria hakemaan Tutustu työelämään ja tienaa kesäharjoitteluun tulevina kesinä.

Blogin kirjoitti Meri ja Rasmus.

Jaa blogi ystävillesi