Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Aina voi tehdä asioita pikkuisen paremmin

TUKENA POUTAPILVI, IMATRA

Meille Tukena Poutapilvessä on tärkeää käydä keskusteluja asukkaiden läheisten kanssa, kuunnella heidän toiveitaan ja hyödyntää heidän asiantuntijuuttansa, kun mietitään millaista palvelua asukkaalle halutaan tarjota. Erityisen tärkeää keskustelu on silloin, kun halutaan kehittää omaa toimintaa.

Tapasin Eetun Isän, Martti Jantusen, heinäkuisena tiistaipäivänä. Isä käy Eetun luona säännöllisesti. Yhteistä aikaa vietetään ulkoillen, kesällä lähiraitteja kierrellen. Useasti matkan varrelle sattuu tuttuja, joiden kanssa on mukava jäädä rupattelemaan. Talvella miehet saattavat istahtaa autoon ja ajella tunnin tai puolitoista ihastellen ohi vilistävää maisemaa. Yhdessä vietetty aika on molemmille tärkeää.

Martti Jantunen kiittelee kuinka hienosti Eetun asuminen Poutapilvessä on sujunut. Hän mainitsee, että muutto oli hyvin järjestetty ja Eetulla oli mahdollisuus käydä viimeinen kouluvuotensa Poutapilvestä käsin. Lisäksi hän ottaa esille, että henkilökunnalla on ollut hänen mielestään aina aikaa, jos mielen päällä on ollut asia, jota yhdessä pitäisi läpi käydä. Kysyttäessä isä ei osaa oikein sanoa, mitä hän toivoisia tehtävän toisin. Kaikki on sujunut niin hyvin. Hetken mietittyään hän ottaa esille kiinteistön iän ja sen mukana tulevan ajan patinan, joka näkyy asukkaan huoneen seinissä. Pienellä pintaremontilla saataisiin aikaiseksi paljon.

Tapasin Eetun äidin, Eila Kurjen, jo aikaisemmin. Äidin kanssa otettiin myös puheeksi mitä voitaisiin tehdä toisin. Jos jotakin voisi toivoa, niin Eila toivoisi, samoin kuin monet muut läheiset, että tiedonkulkuun kiinnitettäisiin vielä enemmän jatkossa huomiota. Kynnys puheluun tai pysähtymiseen vierailujen aikana voisi jatkossa olla vieläkin matalampi. Suora kontaktin ottaminen on aina mieluisampi kuin esimerkiksi postin mukana myöhässä tuleva kirje. Toisaalta hän miettii, että myös oma varovainen käyttäytyminen, näin korona-aikana, on saattanut vähentää henkilökunnan kohtaamisia useasti tapahtuvien vierailujen aikana. Välittömät välit henkilökuntaan Eila kokee joka tapauksessa tärkeiksi.

Poutapilven johtajana ajattelen, että kaikki nämä asiat: avoimet, arvokkaat kohtaamiset ja asioista tiedottaminen ovat helposti toteuttavissa, kunhan näihin työyhteisössä on luotu yhteinen arvopohja ja tahtotila. Lisäksi täytyy muistaa, että tärkeitä asioita ei saa unohtaa, vaan niihin on aika ajoin palattava – niin myös yhteiseen arvokeskusteluun.

Blogin kirjoitti Mervi Shemeikka.

Jaa blogi ystävillesi