Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Arjen vastapainoa

TUKENA KAARIKATU, MÄNTTÄ-VILPPULA

Onnistumisen kokemuksia hevosen parissa.

Viime syksynä Marko ja Santtu pääsivät mukaan sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan. Molemmilla oli aikaisempaa kokemusta hevosista, mutta viime kerrasta oli molemmilla jo aikaa. Bongasimme lähiseudulta sopivaa toimintaa asiakkaillemme ja tartuimme tilaisuuteen.

Olemme syksyn aikana päässeet siivoilemaan tallia, harjaamaan hevosta, syöttämään, taluttamaan hevosta kentällä ja aistimaan talliympäristöä. Toiminnan vetäjä Outi otti Markon ja Santun avosylin vastaan ja yhteistyö on sujunut hyvin. Outin ammattitaito näkyi toiminnassa ja kohtaamisissa.

Marko kertoi että hevoset rauhoittavat häntä, hänellä on turvallinen olo hevosten lähellä. Hän nautti työnteosta esim. lattian lakaisemisesta. Markosta huomasi, että hän käytti monia aisteja hevosen kanssa, kuten koskettamista.

Santtu ei käytä sanallista kommunikointia mutta elein ja ilmein hän ilmaisi nauttivan tallilla olosta. Santtu osasi lähestyä hevosta rauhallisin, varmoin ottein ja nautti eniten hevosen syöttämisestä. Hän alkoi ottamaan lopussa myös Outiin enemmän kontaktia.

Ennen joulua pojat saivat ‘’koristella’’ hevosen ja ottivat kivoja jouluisia kuvia kentällä. Sen jälkeen nautimme glögiä ja piparia ja kävimme yhteenvedon kuluneesta ajasta.

Tarkoitus olisi keväällä jatkaa toimintaa Outin ja hevosten parissa.

Kiitos Outi ja Onnen riimu!

Blogin kirjoitti Kaisa ja Nina.

Jaa blogi ystävillesi