Skip to content
koivuoksa_alaspain

Tukena Auringonkukkakoti

Kannus, Keski-Pohjanmaa

Kannuksenkatu 1 A, 69100 Kannus
044 266 3274

Tukena Auringonkukkakoti – omannäköistä arkea. Turvallisuutta, toiminnallisuutta, oman kodin rauhaa ja yhteisöllisyyttä.

Palvelut
Auringonkukkakoti aloitti toimintansa vuonna 2005. Auringonkukkakoti muodostuu kolmesta rakennuksesta – päärakennuksesta sekä viereiselle tontille vuonna 2014 valmistuneista Ritarinkannuksen ryhmäkodista ja rivitalosta.

Auringonkukkakoti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 11 asiakkaalle sekä yhden tilapäisasumisen palvelut kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Ryhmäkodissa on neljä ohjatun asumisen ja rivitalossa viisi tuetun asumisen kotia. Tuki ja apu asumiseen tarjotaan yksilöllisesti tarpeiden mukaan – jokaiselle mahdollistetaan oman näköinen arki. Ohjaajamme tukevat, ohjaavat ja auttavat asukkaita monin tavoin, voimavaralähtöisesti. Jokaisella asukkaalla on nimetty omaohjaaja, joka erityisesti on toteuttamassa ja mahdollistamassa hyvää elämää ja arkea.

Tukenalle Auringonkukkakoti ja Ritarinkannus siirtyivät keväällä 2022, jolloin kokonaisuuden nimeksi tuli Tukena Auringonkukkakoti.

Sijaitsemme Kannuksen keskustan palveluiden läheisyydessä. Palveluiden läheisyys, toimivuus ja saavutettavuus lisäävät asumisen laatua ja vähentävät erityispalveluiden tarvetta.

Olemme oma yhteisö, mutta myös osa muuta yhteisöä – asukkaat osallistuvat lähiympäristön tapahtumiin ja palveluihin itsenäisesti tai tuettuna. Monella asukkaalla on lisäksi henkilökohtainen avustaja vapaa-ajan toimintoihin ja harrastusten mahdollistamiseen.

Tilat
Auringonkukkakoti tarjoaa viihtyisät ja esteettömät kodit 21 kehitysvammaisille tai erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Päärakennuksen huoneista 11 on tarkoitettu pitkäaikaiseen palveluasumiseen ja yksi tilapäisasumiseen. Rakennuksessa on oma keittiö, jossa valmistetaan itse päivittäiset, maittavat ateriat. Yhteisissä tiloissa ovat myös iso olohuone, ruokailutila, sauna ja kodinhoitohuone. Rakennus on puuverhoiltu, jossa on iso aidattu piha-alue ja elämyspuutarha.

Ryhmäkodissa on neljä asuntoa, jotka ovat kooltaan 30 m². Asunto käsittää huoneen ja oman wc-/suihkutilan sekä oman terassin. Yhteisissä tiloissa on keittiö, olohuone, sauna, kylpyhuone ja kodinhoitohuone.

Rivitalon viihtyisät asunnot ovat kooltaan 35 m². Asunnoissa on alkovi, keittiö sekä wc ja kylpyhuone. Jokaisella on lisäksi oma terassi ja tilava ulkovarasto.

Auringonkukkakodin ylpeys on esteetön elämyksellinen puutarha ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksineen. Puutarhasta löytyy sekä harrastepiha, että hyötypuutarha. Piha-alueesta on haluttu tehdä paikka, joka houkuttelisi liikkumaan ja ulkoilemaan terapeuttisessa ja rauhoittavassa luonnonympäristössä. Päämääränä on monipuolisesti aistittava (tuoksut, värit, maut hyötypuutarhan avulla) ja ominaisuuksiltaan vaihteleva ympäristö, joka tukee käyttäjänsä toimintakykyä, itsenäisyyttä sekä omatoimisuutta. Puutarha mahdollistaa myös erilaisten tapahtumien järjestämisen – grillikotamme on ahkerassa käytössä niin talon oman väen kesken, mutta toimii myös viihtyisänä paikkana mm. läheisten illoissa.

Henkilöstö
Henkilöstömme koostuu 12 ohjaajasta, ruokapalveluohjaajasta, vastaavasta ohjaajasta ja johtajasta.

Ammattitaitoisessa tiimissämme on vastavalmistuneita ja alalla pidempään jo työskennelleitä osaajia. Jokaisella työntekijällä on omat vahvuutensa ja osaamisalueensa – työssä voi hyödyntää omia mielenkiinnon ja osaamisen alueita ja vaikuttaa työn sisältöön asiakaslähtöisesti.

Palveluyksikkö
  • Rakennukset valmistuneet 2005 ja 2014

  • 21 asuntoa

  • viidessä asunnossa keittiö, muissa yhteiskeittiö

  • yhteiset sauna- ja pesutilat

  • kodinhoitohuone

  • 2 ruokailu-/olohuonetilaa

  • henkilökunta ympärivuorokautisesti paikalla

Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

    Ei avoimia paikkoja tällä hetkellä.

Yhteystiedot

Tukena Auringonkukkakoti

Anna-Maija Nygård

palveluyksikön johtaja
Puh. 044 266 3274

Tukena Auringonkukkakoti

Auringonkukkakodin ohjaajat

Vastaava ohjaaja: 045 176 8444
Auringonkukkakoti: 050 366 3274
Ritarinkannus: 045 176 7791

Tukena Auringonkukkakoti
TUKENA AURINGONKUKKAKOTI
Kannuksenkatu 1 A, 69100 Kannus
044 266 3274