Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Auringonkukkakoti ja Ritarinkannus osaksi Tukenaa

TUKENA HALLINTO
TUKENA AURINGONKUKKAKOTI, KANNUS

Kannuksen ja Toholammin vammaisten asumispalveluyhdistys ry:n tuottamat kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut siirtyvät palvelutoiminnan kaupalla Tukenalle 1.5.2022 alkaen. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ostaa yhdistyksen palveluiden tuottamista varten rakennuttamat palvelukiinteistöt ja asunnot.

Sosiaalipalveluiden toimintaympäristön voimakkaasti muuttuessa yhdistys etsi luotettavaa jatkajaa toiminnalleen. Yhdistys halusi näin turvata palveluiden ja läheisten vuosien aikana tekemän merkittävän työ jatkumisen. Tukenan ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön arvolähtöinen toiminta vakuutti yhdistyksen edustajat. Palveluista järjestämisvastuussa olevan Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten kanssa on sovittu sopimusten siirrosta hyvässä yhteistyössä.

Auringonkukkakoti ja ryhmäkoti Ritarinkannus tarjoavat kodin ja tarvittavat asumisen palvelut 21 aikuiselle kehitysvamman ja muun syyn vuoksi erityistä tukea tarvitsevalle henkilölle. Jatkossa koko palveluyksikkökokonaisuuden nimi on Tukena Auringonkukkakoti. Henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä Tukenaan, joten asukkaiden elämä ja palvelut jatkuvat ennallaan.

Olemme erityisen iloisia siitä, että yhdistyksen tahtotilana ja valintana oli nimenomaan omaisten ja läheisten tekemän työn kunnioittaminen ja halu varmistaa omaisjärjestötaustaisen toiminnan jatkuvuus kehitysvammaisten ihmisten asumispalveluissa.

Toivotamme siirtyvän henkilökunnan lämpimästi tervetulleeksi KVPS-konserniin ja meidän tukenalaisten joukkoon.

Tukenan toimitusjohtaja, sosiaalineuvos Päivi Kari.

Jaa blogi ystävillesi