Eka vuosi Kaariksella

TUKENA KAARIKATU, MÄNTTÄ-VILPPULA

Kirjoitimme syksyllä 2019 Markon kanssa blogia hänen muutostaan Kaarikadulle ja mietteitä itsenäisen elämän alusta Kaarikadulla. Juteltuamme kuluneesta ekasta vuodesta Kaariksella, Marko oli halukas kertomaan tarinansa jatkosta myös teille blogin lukijoille.

Marko on asunut Kaarikadulla nyt vuoden. Hän halusi juhlia sitä ja koko talon väki saikin nauttia kermakakut kahvin kera juhlan kunniaksi. Marko kertoo viihtyvänsä Kaarikadulla. ”Kaarikadulla on turvallista olla”, hän sanoo. ”Saan päättää omista asioistani. Milloin menen nukkumaan, milloin suihkuun, mitä syön”. Marko kertoo myös, että retkille ja asioille lähtö on mieleistä. ”Saan päättää itse, mihin lähden mukaan”.

Muita juttuja miettiessä Marko muistaa: ”Olen saanut työpaikan ja avustajan”. Työtoiminnassa Marko erityisesti pitää musiikkituokioista ja kuvailee tarkasti työpaikalla olevan kaiuttimen ulkonäöltä. Kysyttäessä, kuka on valinnut hänen avustajansa, Marko tuumaa, että hän itse. Olimme Kaarikselta Mänttä-Vilppulan kaupungin rekrymessuilla. Marko oli mukana etsimässä itselleen avustajaa. Messuilta ei tärpännyt, mutta onneksi avustaja löytyi. Avustajan kanssa Marko on retkeillyt, ulkoillut, käynyt asioilla ja vaikka mitä muuta. ”Käytiin talvella Helvetinkolulla retkellä ja geokätköilemässä puhelimen kanssa”.

Tällä hetkellä Marko odottaa tulevaisuudelta tuttuja ja tavallisia asioita, jotka korona on arjesta vienyt. ”Töitä on ikävä”, Marko sanoo. Myös tulevat retkeilyt ja avustajan luona kyläily ovat Markon mielessä.

Blogin kirjoitti Kiia Hurme.

Jaa blogi ystävillesi