Tukena Epilä

Tampere, Pirkanmaa
Suurmäenkatu 5, 33270 Tampere
050 599 8223

Kuvia tulossa..

Tukena Epilä – laadukasta ja yksilöllistä työ- ja päivätoimintaa sekä tuetun työllistymisen palveluja.

Palvelumme ovat tarkoitettu kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille. Tavoitteenamme on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen. Toimintamme on alkanut vajaakykyisten lasten kerhona vuonna 1956, joten pian kolkuttelemme kunnioitettavaa 65 vuoden ikää!

Palvelut
Tukena Epilässä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa suunnitellaan palvelukokonaisuus vastaamaan henkilön toimintakykyä ja sen hetkistä elämäntilannetta.

Epilän arki perustuu selkeään päivä- ja viikkorytmiin, jota rikastuttavat tapahtumat, yhteiset juhlat, vuodenaikoihin liittyvät teemat ja retket. Yhdessä tekemällä tuetaan ja harjoitellaan vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa.

Jokaisella asiakkaalla on omaohjaaja ja oma ryhmä. Toiminta ryhmissä: keskustelua, lukutuokioita, pelejä, askartelua, hetket aistihuoneessa, yksilölliset liikehoidot, ulkoilua, leivontaa, kauppa- ja kirjastoreissuja… Epilän yhteisiä ryhmiä ovat kuvataide-, puutyö-, musiikki- ja liikuntaryhmät. Asiakas voi osallistua toimintoihin oman kiinnostuksensa mukaan, kuten myös työtehtäviin, joita ovat kodinomaiset puhdistus- ja siivoustehtävät, kudonta, kierrätys- ja pihatyöt sekä erilaiset avustavat tehtävät. Aika ajoin pääsemme myös puurtamaan alihankintatöiden parissa.

Tuetun työllistymisen tarkoituksena on lisätä kehitysvammaisten henkilöiden mahdollisuutta saada palkkatyötä sekä vahvistaa henkilön työelämän taitoja ja osallisuutta yhteiskunnassa. Tuettu työllistyminen jakautuu työhönvalmennukseen ja tuettuun työhön. Työhönvalmennus toimii siltana tuettuun työhön ammatillisesta koulutuksesta tai työ- ja päivätoiminnasta tuleville henkilöille. Valmennuksessa on yksilö- ja ryhmätapaamisia sekä työharjoitteluja. Tuetussa työssä henkilö on palkkatyössä ja saa työhönvalmentajalta sekä ryhmätapaamisista tukea työsuhteeseen liittyvissä asioissa. Työhönvalmentaja toimii linkkinä työnantajan, työntekijän ja tukiverkoston välillä.

Tilat
Tukena Epilä sijaitsee vuokratuissa toimitiloissa Länsi-Tampereella Epilän seurakuntatalon kyljessä, maineikkaan vanhan markkinapaikan Risuharjun päällä. Epilän toimintakeskuksella on pitkä historia ja olemme toimineet useassa eri toimipisteessä. Epilässä kehitysvammaisten päivätoimintaa on ollut vuodesta 1972 ja tiloissamme on sijainnut mm. erityiskoulu. Toimintakeskuksessamme on kaksi kerrosta ja 1500 m². 

Epilästä löytyy mm. kutomo, puutyötilat ja rentoutustila. Liikuntasalia varataan naapurista tarpeen mukaan ja Harjun koululle pääsemme modernin puutyöluokan koneiden pariin. Aidatulla pihalla on oleskelutiloja ja isolla terassilla järjestetään mm. kesäjuhlia. Ateriat tarjotaan jakelukeittiöstä isossa ruokalassa. Lähimaastossa on hyvät ja rauhaisat ulkoilumahdollisuudet.

Henkilöstö
Tukena Epilässä on 17 työntekijää. Ohjaajien lisäksi toimintakeskuksessa työskentelee yksikön johtaja, palvelukoordinaattori, työhönvalmentaja ja laitoshuoltaja. Ohjaajien joukosta löytyy mm. askarteluohjaajan ja puutyön artesaanin pätevyydet.

“Yhteinen arki Epilässä – huvia, haasteita ja yhdessä onnistumista.”
Palveluyksikkö
  • työ- ja päivätoimintaa sekä työhönvalmennusta yhteensä yli 80 asiakkaalle
  • paljon ryhmätiloja, mm. kutomo, puutyötila, leffateatteri, opetuskeittiöt ja liikuntasali
  • historiaa vuodesta 1956, osaksi Tukenaa marraskuussa 2019
Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

    No feed items found.

Yhteystiedot
Tukea Epilä
TUKENA EPILÄ
Suurmäenkatu 5, 33270 Tampere
050 599 8223