Erilaisuus on rikkautta

TUKENA KAARIKATU, MÄNTTÄ-VILPPULA

Kaikilla meillä on omanlaisensa mielenkiinnon kohteet ja tämä näkyy myös Tukena Kaarikadulla. Kaikki eivät välitä samoista jutuista, eikä tarvitsekaan. Tukenan arvojahan ovat muun muassa itsemääräämisoikeuden ja yksilöllisyyden kunnioittaminen. Näitä arvoja pidetään tärkeänä meillä Kaarikadulla.

Klikkaamalla saat kuvat isommiksi.

Asukkailla on mahdollisuus esittää toiveitaan. Me kuuntelemme ja parhaamme mukaan yhdessä toteutamme niitä. Toiset toiveet vaativat hieman enemmän suunnittelua, kun toisiin voidaan tarttua vaikka heti siltä seisomalta. Yhdessä tekeminen on tärkeä ja iso osa meidän rikasta arkeamme.

 

Talvi on innoittanut Tukena Kaarikadun väkeä erilaisiin talven aktiviteetteihin. Alku vuonna asukkaat ovat puuhailleet yhdessä ohjaajien ja avustajien kanssa kaikenlaisia juttuja. Eräänä talvisena sunnuntaina Kaarikadun asukkaat pääsivät halutessaan osallistumaan karjalanpiirakoiden tekemiseen. Käsillään tekeminen oli mieleistä puuhaa ja saattoipa siinä samassa myös koemaistaa piirakoita työn lomassa. Jokaisella tekijällä oli oikeus omaa näkemykseensä karjalanpiirakoista.  Muutenkin keittiössä puuhailu kuuluu monelle mieleisiin asioihin ja joka lauantai kokkaamme Kaarikadulla yhdessä koko porukalla päivällistä.

 

Talven aikana on myös ulkoiltu reippaasti. Mäntänvuoren pulkkamäessä vauhtia riitti ja potkukelkkakin on luistanut liukkailla teillä. Päästiinpä ihailemaan prinsessojakin vanhojen tansseissa. Talven maisemia on maalailtu muistoksi seinille. Myös kaikenlaista talviurheilua on sisällä lämpöisessä seurattu televisiosta, kun ulkona on pakkanen paukkunut. Toiset taas ovat nauttineet paukkupakkasessakin lumitöiden tekemisestä. Jokainen saa valita omaan arkeensa mieleistä tekemistä.

 

Talvesta nauttien ja kevättä odotellen, Kaarikadun väki