Houkuttava ja koukuttava Poutis

TUKENA POUTAPILVI, IMATRA

Tukena Poutapilveen on palannut hetken sieltä poissa olleet kaksi nuorta työntekijää; Emma Leiniäinen ja Julia Kuivanen.

Emma kertoi olevansa 31-vuotias, Imatralla kasvanut puolitoistavuotiaan tytön äiti. Kehitysvamma-ala on hänelle tullut tutuksi jo lapsena veljen ja äidin työn myötä. Hän toteaa, että tähän työhön on ikään kuin kasvanut ja on vaikea ajatella tekevänsä muuta.

Julia puolestaan kertoo itsestään; hän on 27-vuotias sosionomi ja hän asuu Lappeenrannassa. Poutapilvessä hän teki opintoihinsa liittyvän viimeisen työharjoittelun, jäi Poutapilveen sijaiseksi, mutta halusi määräaikaisen sopimuksen päätyttyä kokeilla muita polkuja vaihtaen lastensuojeluun. Hän huomasi kuitenkin melko pian, että halusi palata kehitysvamma-alalle, koska se tuntuu omalta jutulta.

Pysähdyin miettimään ja kysyin heiltä: Millaisin aatoksin he palasivat Poutapilveen?

Molemmat kertovat palanneensa hyvillä mielin. Emma kaipasi jo omaan arkeensa rytmiä ja asukkaitakin alkoi olla ikävä. Poutapilvestä on ajan myötä muodostunut ikään kuin toinen koti ja perhe, minne jo kaipailee pidemmän loman ja muun poissaolon jälkeen. Juliastakin oli mukava palata, kun tiesi, että täällä odottavat tutut asukkaat ja mukavat työkaverit. Kaverit joiden tukeen voi aina luottaa.

Kysymykseen mikä työssä miellyttää he vastasivat näin: Emma pitää työn vaihtelevuudesta. Hänestä on tärkeää, että voi olla mahdollistamassa asukkaille oman näköistä elämää, vaikka järjestämällä niitä pieniä tähtihetkiä arjen keskelle. Julia kertoo työn olevan monipuolista ja kokee, että Poutapilvessä on mahdollisuus vaikuttaa oman työnsä sisältöön.

Naisia työssä mietittyvät koronaepidemia ja sen vaikutukset asukkaisiin ja läheisiin. Myös sitä tulee pohdittua; Kuinka elämä jatkuu rajoitusten jälkeen, osataanko palata yhtä toiminnan täyteiseen arkeen ja kuinka tänä aikana keksitään mielekästä ja oman näköistä toimintaa asukkaille. Myös läheisten ja erityislasten vanhempien jaksaminen on tullut mieleen; Kuinka heille voidaan tarjota tukea ja apua rajoitteet huomioiden?

Lopuksi naiset kuvaavat Tukenaa luotettavaksi työnantajaksi, asiat hoituvat sujuvasti. “Tukena on luotettava tukijalka, asiakas ja läheiset ovat kaiken toiminnan keskiössä ja se tuntuu itsestä hyvältä!“

Blogin kirjoitti Mervi Shemeikka,
kuvat Emma Leiniäinen.

Jaa blogi ystävillesi