Iloinen yllätys täytti Pappilanpuiston asukkaiden ja henkilökunnan mielet

TUKENA PAPPILANPUISTO, TAMPERE

Oletteko kuulleet yrityksestä Kavli Oy? Suurin osa meistä ei ollut. Sitten, ennen joulua, tuli yllättävä puhelu Kavlin edustajalta. Kavli haluaa lahjoittaa 5000 euroa Pappilanpuiston asukkaiden virkistystoiminnan tukemiseksi. Uskomatonta!

Klikkaamalla saat kuvat isommiksi.

Kavli on ruotsalainen elintarvikeyhtiö ja sen tehtaat sijaitsevat Älvsjössä, Tukholmassa ja Eslövissä Etelä-Ruotsissa, jossa valmistetaan sulatejuustoa, majoneesia, kastikkeita ja viinietikoita. Kavlilla on myös tuotantoa Suomessa, jossa valmistetaan maidottomia soija-, riisi-, ja kaurapohjaisia Planti-tuotteita. Kavlin Suomen tehdas sijaitsee Turussa. Osa yrityksen voitosta ohjataan Kavli-säätiön yleishyödylliseen toimintaan. Säätiön tarkoituksena on jakaa humanitaarista apua sekä tukea tutkimusta ja kulttuuria. Säätiö jakaa vuosittain varoja erilaisiin projekteihin näille sektoreille. Kavli-säätiön hallitus päättää varojen jakamisesta täysin itsenäisesti, konsernin muusta toiminnasta riippumatta.

 

Meidän onneksemme tulimme tänä vuonna valituksi yhdeksi lahjoituskohteeksi. Lahjoituksesta puhuttiin aluksi vain henkilökunnan kesken, emmehän halunneet tuottaa asukkaille pettymystä, mikäli raha jostain syystä ei meille tulisikaan. Hiljalleen asia tuli varmemmaksi ja pääsimme kertomaan tästä iloisesta uutisesta myös asukkaille. Lahjoitusta hallinnoi Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, mutta raha tulee kokonaisuudessaan Pappilanpuiston asukkaiden hyväksi. Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:llä on vankkaa kokemusta erilaisista reissuista kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien kanssa. Iloksemme he lupasivatkin meitä auttaa virkistystoiminnan järjestämisessä Pappilanpuiston asukkaille lahjoitusvarojen turvin. Iso kiitos siitä jo tässä vaiheessa koko meidän poppoon puolesta!

 

Viikoittaisissa asukaspalavereissa lahjoituksesta on sittemmin usein puhuttu. Kuunneltu toiveita lahjoitusrahan käytöstä ja suunniteltu joitain juttuja yksityiskohtaisemmin. Lähtökohta on, että löytyy jokaista asukasta kiinnostavia juttuja.

 

Kavlin edustaja Pertti Nurmikolu tuli vuoden vaihteen jälkeen käymään yksikössämme ja toi tullessaan suuren, pahvisen ”lahjashekin”. Kotipäivää viettävät asukkaat olivat Nurmikolun vierailusta hyvin innoissaan ja ilo välittyy myös valokuvissa, joita otimme. Ohessa niistä pari. Kahvittelun lomassa kävimme hieman läpi mitä kaikkea lahjoitusrahalla olisi tarkoitus tehdä. Asukkaiden toiveissa on laivalle lähtöä, ravintolassa syömistä, makkaranpaistoa ja monen moista muuta. Tässä kohtaa varmaa on jo se, että lähdemme kevään kynnyksellä viettämään ulkoilupäivää laamojen, hevosten, kanojen ja muiden kotieläinten pariin.

Tästä vuodesta on pakko tulla hyvä, ainakin kaikkien ajatuksissa on paljon kivoja touhuja. Niin henkilökunnalla kuin asukkaillakin.

 

KIITOS KAVLI!