Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Kesän ahkerat ahertajat

TUKENA PAULINPUISTO, SALO

Monesti unohdetaan kiittää kesän ahkeria ahertajia, kesäsijaisia sekä työelämään tutustujia.

Kevään kynnyksellä monilla mielessä häämöttää tulevan kesän loma ja sen aikainen rentoutuminen sekä mieltä piristävät aktiviteetit. Takana on usein pitkä vuosi ja vaikka työ miellyttävää ja palkitsevaa onkin, on jokainen lomansa ansainnut.

Tämän kaiken mahdollistaa suuri joukko kesäsijaisia, jotka usein opiskeluiden päättyessä aloittavat vasta työrupeamansa toisten jo siirtyessä kesälaitumille.

Meillä Paulinpuistossa tämä joukko oli tänä vuonna kolmen ihmisen suuruinen, joiden lisäksi saimme tukea luotettavilta sijaisilta kiireisimpiin hetkiin. Nämä ihmiset muodostuvat usein kullan arvoisiksi ja ovatkin myös asukkaille tärkeitä ihmisiä. Iloksemme saimme myös kolme reipasta tulevaisuuden tekijää tutustumaan työelämään -jaksolle, kukin kaksi viikkoa kerrallaan.

Seuraava teksti on yhden näistä mahtavien tulevaisuuden tekijöiden kynästä tullutta ajatusta meillä viettämästään ajasta.

Tukena Paulinpuistossa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman suorittaneen nuoren mietteitä työkokemuksesta

“Olin todella innoissani, kun työnantajani soitti minulle siitä, että sain kesätyöpaikan Paulinpuistossa. Paulinpuistossa palvellaan kehitysvammaisia asukkaita, ja otetaan huomioon heidän toiveet ja tarpeet. Hain Tukena Paulinpuistoon kesätöihin, sillä pidän kovasti muiden auttamisesta sekä halusin kokeilla jotain uutta, mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt.

Minulla oli ennakkoluuloja paikasta ennen työhön tutustumista. Ajattelin, ettei siellä tehdä kovinkaan paljoa töitä ja että paikassa voisi lähes koko ajan ottaa aika rauhallisesti. Ennakkoluuloni osoittautuivat päinvastaisiksi. Paulinpuistossa tehdäänkin melko paljon töitä eikä koko ajan voi pelkästään istuskella. Minun työpäivän askareihin kuului muun muassa pyykkien pesua, puhtaiden pyykkien viikkausta ja kaappeihin asettelua, roskien vientiä, tiskausta, astianpesukoneen täyttöä ja tyhjennystä, lounaan jakamista kaikkiin kerroksiin, huoneiden siivousta, petien petausta ja lakanoiden vaihtoa uusiin, ulkoilua ja ajanviettoa asukkaiden kanssa sekä ohjaajien auttamista pienissä asioissa. Omaan työpäivääni mahtui paljon asioita, ja useampia luettelemistani töistä sai päivän aikana jopa toistaa muutaman kerran. Kesätyöntekijänä en hoitotöitä saanut tehdä. Ohjaajat tekevät vielä niitäkin minun luettelemien töiden lisäksi joka päivä. Onhan tämä melko raskasta työtä, kun tällaista ei ole niinkään tottunut tekemään, mutta onneksi välillä on rauhallisempia hetkiä, ja saa vähän levätä. Tämän työkokemuksen ansiosta olen myös oppinut ymmärtämään enemmän, kuinka paljon vanhemmat ovat tehneet ison perheemme vuoksi töitä ja tästä lähtien haluan sekä aion myös auttaa enemmän vanhempiani. Olen myös tämän työkokemuksen ansiosta alkanut ymmärtämään enemmän sitä, ettei rahaa tule tuosta vain. Sen eteen täytyy tehdä töitä, jotta palkan on ansainnut.

Minulla oli oikein mahtava työkokemus. Asukkaat olivat erittäin mukavia kuten myös ohjaajatkin, mikä teki oloni turvalliseksi Paulinpuistossa. Tilatkin olivat mukavat ja sopivan kokoiset asukkaille ja ohjaajille. Ohjaajat ottivat minut lämpimästi vastaan ja sain apua sekä perehdytystä koko kahden viikon ajan, mikä helpotti oloani Paulinpuistossa. Oli mukavaa työskennellä heidän kanssaan sekä viettää asukkaiden kanssa aikaa. Tulisin mielelläni uudelleen töihin ensi kesänä Tukena Paulinpuistoon.”

Blogin kirjoitti Joni Heinonen.

Jaa blogi ystävillesi