Kesän touhuja!

TUKENA KULTASIIPI, JYVÄSKYLÄ

Kesä on alkanut leppoisasti ja päivät ovat täyttyneet lomalaisille mieluisilla tekemisillä.
Helteitä ei ole vielä juurikaan näkynyt ja sadepäiviäkin ollut runsaasti, mutta se ei ole mieltä synkistänyt vaan ollaan keksitty aktiviteetteja sen mukaan.

Ollaan kierrelty leikkipuistoja ja käyty myös liikennepuistossa. Juurikkasaaressa käytiin kuuntelemassa Naavakainen ja Tökkyrä & Miksolyydinen mollisointu -lasten konsertti. Viikonloppuna oli jyväskylässä kansainväliset suurmarkkinat joissa käytiin lasten kanssa aistimassa mitä makoisampia tuoksuja ja markkinatunnelmaa. Uimarannalle ei olla vielä päästy, mutta polskimassa ollaan käyty mm. laajavuoren kylpylässä. Siellä sadepäivää seurattiin lämpöisestä porealtaasta, mikä ihana hetki se olikaan! Vielä on paljon suunnitelmia ja erilaisia retkiä tulossa, toivotaan, että säätkin vielä paranee.

Meillä oli kultasiivessä kaksi ihan mahtavaa nuorta, Hertta ja Josefiina tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa. Josefiina on ollut tet-jaksolla kultasiivessä 2019, kun yksikkö oli vasta avattu. Hertta puolestaan suoritti tet-jakson kultasiivessä vuoden 2021 syksyllä. Nyt he viettivät 2 viikkoa meidän ilona ja apuna tutustuen paremmin ohjaajan työhön ja toimivat apukäsinä erilaisissa tehtävissä. Lopuksi vielä Hertan ja Josefiinan ajatuksia harjoittelujaksosta:

“Olemme olleet kaksi viikkoa Tukena Kultasiivessä kesätöissä. Olemme päässeet seuraamaan kultasiiven arkielämää yhdessä ohjaajien kanssa. Lasten kanssa ollaan luettu kirjoja, kuunneltu musiikkia, leikitty sekä ulkoiltu paljon. Olemme auttaneet myös arkiaskareissa kuten pyykinpesussa ja siivouksissa. Näiden viikkojen aikana olemme oppineet toimimaan kehitysvammaisten lasten kanssa paremmin ja ollaan saatu paljon uusia kokemuksia”

Ihanaa kesää kaikille!

Blogin kirjoitti Senni Silvennoinen.

Jaa blogi ystävillesi