Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Kevättä ja ystävyyttä!

TUKENA KULTASIIPI, JYVÄSKYLÄ

Kevät saapuu kovaa vauhtia ja tuo mukanaan kaikkea mukavaa. Ystävänpäivä on nyt ajankohtainen, joten muutama sananen ystävyydestä.

Helpoitenhan ystävyyssuhteita syntyy sellaisten ihmisten välille, jotka asuvat toistensa lähellä, ovat samalla luokalla, työskentelevät samassa työpaikassa tai harrastavat samoja asioita. Kultasiipi on pieni ja lämmin koti lapsille jossa on tiivis yhteishenki ja lapsien on helppo kohdata toisensa ja luoda ystävyyssuhteita turvallisen aikuisen läsnäollessa.

Ystävyys on aina vapaaehtoista, tasa-arvoista sekä molemminpuoleista ja vuorovaikutus on tärkeä osa ystävyyttä. Meillä kultasiiven aikuisilla onkin tärkeä tehtävä tässä asiassa, sillä me rohkaistaan ja tuetaan lapsia sosiaaliseen vuorovaikutukseen muiden kanssa ja opetellaan yhdessä näitä asioita arjen jokaisessa tilanteessa. On tärkeää että vuorovaikutus tapahtuu ja sitä opetellaan lapselle sopivalla tavalla esimerkiksi erilaisten leikkien avulla.

Kultasiivessä vietetään paljon aikaa yhdessä erilaisten toimintojen parissa. Kuunnellaan musiikkia, katsellaan elokuvia, askarrellaan, leivotaan, ulkoillaan tai ihan vaan ollaan ja nautitaan toistemme seurasta. Aina yhdessäoloon ei tarvitse liittyä mitään sen erityisempää tekemistä.

Ohjaajan on tärkeää viettää myös kahdenkeskeistä aikaa lapsen kanssa, jolloin lapsi saa kaiken huomion. Sylitellään, halataan ja ollaan lähellä ja läsnä.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

“Sinun ystävyys on minun supervoima.
Sillä sinulle saan olla minä”
-ninnimoi design-

Blogin kirjoitti Senni Silvennoinen.

Jaa blogi ystävillesi