Koivulan kolme kovaa!

TUKENA KOIVULA, TURKU

Koivulassa asuu kolme uimaria, Mika, Taru ja Tatu. Olemme harrastaneet kilpauintia jo nuoresta pitäen. 

Olemme kaikki osallistuneet ja menestyneet Special Olympics maailmankisoissa. Mika on ollut kisoissa USA:ssa Connecticutissa, Taru samoissa kisoissa sekä Shanghaissa ja Abu Dhabissa, Tatu Shanghaissa ja Los Angelesissa. Koko kolmikko on tuonut Suomeen useita mitaleita. Edelleen harrastamme uintia, treenaamme muutamia kertoja viikossa ja kuulumme Raision Urheilijoiden uintijaostoon.

1.3.2020 järjesti uimaseura Cetus Espoonlahden uimahallissa vammaisten uintikilpailut, joihin osallistui liikuntavammaisia, näkövammaisia, elinsiirtopotilaita ja kehitysvammaisia. Kaikilla on omat luokkansa, esimerkiksi kehitysvammaisilla luokka S14.

Kilpailuihin lähdettiin aamulla taas innolla perhekannustusjoukkojen kera. Verryttelyn jälkeen alkoivat tosi koitokset. Ensimmäisenä miesten 50m:n vapaauinti, josta Tatu sai hopeaa ja Mika oli neljäs. Seuraavana naisten vastaava matka, josta Taru sai kultaa. Seuraava Tarun laji oli 100m:n selkäuinti, josta hän myös nappasi kultamitalin.

Sitten olikin taas poikien vuoro ja 50m:n rintauinti, jossa Tatu onnistui yllättämään itsensä uimalla pronssille. Seuraavaksi oli Mikan vuoro hypätä altaaseen 50m:n selkäuinnissa, josta nappasi hopeamitalin. Samassa lajissa Taru ylti kultamitaliin.

Poikien viimeisenä lajina oli 50m:n perhosuinti, jossa mitalisade vaan jatkui, Tatu hopeaa ja Mika pronssia. Tarun viimeinen henkilökohtainen laji oli 100m:n vapaauinti, ja neljäs kultamitali ripustettiin kaulaan.

Lopuksi on aina 4 x 50m:n viesti. Koska RaisU:laisia oli vain kolme osallistujaa, piti värvätä jostain neljäs uimari. Tämä vahvistus saatiinkin Riihimäeltä ja viestijoukkue oli koossa. Tulokseksi onnistuttiin saamaan hopeamitalit.

Kyllä oli kilinää kauloissa, kun lähdettiin kotimatkalle ja päästiin vielä Lohjan ABC:n kautta nälän kurniessa vatsoissa.

Olipa taas onnistunut ja antoisa kisamatka, missä tapasi vanhoja uintikavereita ympäri Suomea. Parhaita kokemuksia ovat usein kannustukset, joita jokainen saa ja usein viimeisenä maaliin tullut saa suurimmat aplodit, kun jaksoi koko matkan.

Artikkelin on kirjoittanut: Taru Luotonen ja Tatu Kantonen
Kuvat: Riitta Kantonen