Kultasiiven henkilöstö kouluttautuu, osa 1

TUKENA KULTASIIPI, JYVÄSKYLÄ

Kaikessa työssä on tärkeää pitää oma osaamisensa ja tietonsa ajantasaisena sekä kehittää omaa osaamistaan. Vaikka alamme perustieto pysyy samana, uutta tutkittua tietoa tulee jatkuvasti ja myös esimerkiksi hyvinvointiteknologia kehittyy nopeasti. Yksi Kultasiiven vahvuuksista on ehdottomasti eri sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista koostuva työyhteisö. Meillä on monipuolista osaamista, jokaisella ohjaajalla omat vahvuutensa ja tietoa jaetaan työyhteisössä.

Kultasiiven ohjaaja Elisa aloitti tammikuun alussa työnteon ohella kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon, josta hän valmistuu ensi syksynä vammaisalan erityisohjaajaksi. Aiemmalta koulutukseltaan Elisa on lähihoitaja, mutta ei ole opinnoissaan suuntautunut vammaistyöhön. Ennen Kultasiivessä työskentelyä hänellä on työkokemusta terveyskeskuksen vuodeosastolta sekä kehitysvammaisten ja vammautuneiden palveluasumisyksiköistä. Kultasiivessä Elisa on työskennellyt syksystä 2019 alkaen.

Ajatus koulutukseen hakeutumisesta heräsi viime syksynä. Elisa koki tarvitsevansa ja haluavansa teoriatietoa vammaistyöstä käytännön kokemuksen lisäksi. Elisa toivoo erityisesti koulutuksen myötä saavansa lisää autismiosaamista sekä ammatillista itsevarmuutta ohjata autismin kirjon piirteitä omaavia henkilöitä. Elisa suorittaa koulutukseen liittyvät tehtävät Kultasiivessä sekä jakaa oppimaansa työyhteisölle.

Palaamme Elisan mietteisiin koulutuksesta ja sen annista syksyllä koulutuksen päätyttyä.

Blogin kirjoitti Saara Peräinen.

Jaa blogi ystävillesi