Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Kun työyhteisö on toimiva, eivät pienet kompastumisetkaan haittaa

TUKENA HALLINTO
TUKENA KOIVUMETSÄ, LAHTI

Vastaava ohjaaja Ronja Kohomäki on päässyt työssään ratkaisemaan pieniä arjen pulmia ja toimimaan jo monen asukkaan kanssakulkijana elämän muutoksissa. Ronja kertoo työstään Tukena Koivumetsässä.

Opiskelin peruskoulun jälkeen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi. Pian valmistumisen jälkeen aloitin työt kehitysvammaisten asumisyksikössä. Pääsin heti työhön kiinni, sain kokeilla erilaisten asiakasryhmien kanssa työskentelyä ja kehitysvammatyöstä tuli todella nopeasti oma juttuni.

Päätin työn ohella opiskella itseni sosionomiksi ja samaan aikaan päädyinkin työskentelemään kehitysvammaisten lasten ja nuorten asumisyksikköön. Viihdyin työssäni ja opiskelutkin alkoivat olemaan loppusuoralla, kun Lahteen avattiin KVPS Tukenan yksikkö. Tein työni ohessa satunnaisia sijaisvuoroja Tukena Koivumetsässä ja pian tämä aikaisempaan verrattuna vähän erilainen työ veti minut mukanaan.

Tammikuussa 2021 siirryin kokonaan Koivumetsään töihin ja samalla viimeistelin sosionomin opintojani ja valmistuin.

Ensimmäisen vuoden aikana olen tutustunut aivan huippuihin asukkaisiin, ollut kanssakulkijana elämän muutoksissa, mahdollistanut oman näköistä elämää, ratkaissut pieniä arjen pulmia, päässyt kehittämään Koivumetsän sosiaalisen median kanavia ja oppinut valtavasti tästä työstä.

Vuoden 2022 alusta sain aloittaa Koivumetsän vastaavana ohjaajana ympärilläni ammattitaitoinen, lämminhenkinen ja innostuva työyhteisö.

Työ hyvän elämän mahdollistajana

Kun työyhteisö on toimiva, itsensä tuntee hyväksi työntekijäksi työkavereiden seurassa. Työnteko on silloin luontevaa. Töissä voi käyttää vahvuuksiaan eivätkä pienet kompastumisetkaan ole pahaksi.  Koivumetsän innostava ja energinen henkilöstö voi hyvällä omalla tunnolla sanoa olevansa hyvän elämän mahdollistaja.

Nyt vastaavana ohjaajana odotan itseni haastamista, ammattitaidon kehittämistä sekä uusia kokemuksia.

– Ronja Kohomäki

Koivumetsän asukkaat ja työkaverit innostavat työntekoon. Tukenassa saan tilaa ja tukea kehittyä ammatillisesti. Asukastyössä uskon olevani helposti tilanteisiin heittäytyvä, hassutteleva, lämmin ja tunnollinen.

Työkaverit kuvaavat minua vastuulliseksi, kehittämisintoiseksi, välittäväksi, tasapuoliseksi, toimeliaaksi ja positiiviseksi. Innostuneesti jatkan työskentelyä Koivumetsässä ja nyt vastaavana ohjaajana odotan itseni haastamista, ammattitaidon kehittämistä sekä uusia kokemuksia.

Blogin kirjoittaja Ronja Kohomäki toimii vastaavana ohjaajana Tukena Koivumetsässä Lahdessa. Kuva: Salla Hynynen.

Jaa blogi ystävillesi