Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Kuulumisia Koivulasta!

TUKENA KOIVULA, TURKU

Meille tänne Turun Koivulaan kuuluu vallitsevista olosuhteista huolimatta hyvää. Meillä on täällä rauhallista ja eteenpäin mennään päivä kerrallaan. Olemme yhdessä koittaneet keksiä mielekästä tekemistä nyt kun kaikkien arkipäivien rutiinit ovat menneet uusiksi. Toisaalta, nyt on välillä myös pitänyt opetella sietämään tylsyyttä.

Mites me olemme Koivulassa sitten saaneet aikamme kulumaan?

No onneksemme säät ovat nyt suosineet meitä. Asukkaita on kannustettu ulkoilemaan ja useimmat ovatkin ulkoilleet päivittäin. Polkupyörät on haettu varastosta ja huollettu kuntoon. Sählytarvikkeet on hankittu ja pidetty katusählyturnauksia. Koivulan pururata on ollut kovalla kulutuksella ja kevään merkkejä on ahkerasti bongailtu luonnosta.

Taiteilu, askartelu, piirtäminen ja värittely kuuluvat useimman asukkaan mieleiseen vapaa-ajan viettoon eikä siitä ole luovuttu nytkään. Vanhoista vinyylilevyistä on askarreltu hienoja kulhoja. Tulevaa kesää on fiilistelty asukkaiden ja ohjaajien yhteistyönä tehdyssä isossa taulussa, johon jokainen on piirtänyt asian, joka kesästä tulee mieleen. Porukalla väsäsimme vielä kesäisen runon taulun kaveriksi.

Pääsiäinen on tulossa ja Koivulassa rairuohot on laitettu kasvamaan sekä pääsiäiskortteja askarreltu läheisille postitettavaksi. Virpojiakin meillä kävi videopuhelun välityksellä. Tietysti olemme päässeet herkuttelemaan usean asukkaan lempiherkkua: mämmiä!

Lautapeleistä kimble on ollut nyt ahkerassa käytössä ja sitä on pelattu jopa monta tuntia putkeen. Leffoja ja televisiota on katseltu paljon, lehtiä ja kirjoja lueskeltu sekä ihan vain vietetty aikaa yhdessä hassutellen ja jutustellen.

Netti on täynnä kotijumppavideoita ja niitä mekin olemme hyödyntäneet ja pitäneet yhteisiä jumppahetkiä: tanssia, kuntonyrkkeilyä, venyttelyä sekä lihaskuntotreenejä.

Koivulan esimies on järjestänyt asukkaille arkisin aamupäiville tuokioita, joiden sisältöön asukkaat ovat vaikuttaneet itse. Ovat muun muassa katselleet valokuvia, keppijumppailleet ja keskustelleet kuulumisia.

Näiden tekemisten lisäksi Koivulan arki on pyörinyt niin normaalisti kuin tilanne sen vain sallii.

Mukavaa Pääsiäisen aikaa ja aurinkoista kevättä kaikille!
Toivottavat Tukena Koivulan ohjaajat ja asukkaat!

Blogin kirjoitti Roosa Lindholm.