Close
Skip to content

Tukena Menninkäinen

Kontiolahti, Pohjois-Karjala
Menninkäisentie 1, 80710 Lehmo
040 839 2170
Tukena Menninkäinen – hymyjä ja halauksia, menoa ja meininkiä sekä kotoista tunnelmaa välittävässä ilmapiirissä asukkaan parhaaksi jo vuodesta 1991.

Palvelut
Tukena Menninkäisessä eletään jokaisen asukkaan oman näköistä elämää. Tukea ja apua saa juuri siihen, mihin kukin sitä tarvitsee. Huumori on mukana joka päivä ja usein voikin kuulla kotiryhmistä hersyvää naurua ja ilon kiljahduksia. Joskus elämä kuitenkin näyttää vakavammatkin puolensa, mutta silloinkin voimme luottaa toisiimme ja siihen, että puhallamme tilanteessa kuin tilanteessa yhteen hiileen. Päivät kuluvat kaikilla omien mieltymysten mukaan, töissä, päivätoiminnoissa, kotihommissa tai muissa vapaa-ajan harrastuksissa.

Menninkäisen väen voi usein nähdä lenkillä nauttimassa raikkaasta ilmasta ja luonnosta! Saapuessasi Menninkäiseen voi sinua vastaan leijailla herkullisia tuoksuja leipomispäivän tuotoksista tai meidät voi löytää pelaamasta lautapelejä, askartelemasta, elokuvaa katselemassa tai viettämässä mukavaa iltaa yläkerran takkahuoneessa koko poppoon voimin karaokea laulamalla.

Tilat
Menninkäisen palvelukotiin kuuluu kaksi kerroksinen päätalo, jossa on yhteisten tilojen lisäksi neljä kotiryhmää: yläkerrassa Onnentupa ja Tuulenpesä sekä alakerrassa: Kuusenkolo ja Kotiluola. Jokaisessa näistä neljästä kotiryhmästä asuu viisi asukasta. Samassa pihapiirissä sijaitsee erillinen rakennus, Pilvilinna, jossa on kuusi asuntoa. Menninkäinen tarjoaa näin ollen yhteensä 26 asiakkaalle.  Kaikissa kotiryhmissä asukkailla on oma asunto, joka on sisustettu asukkaan omien mieltymysten ja tarpeitten mukaan. Jokaisessa kotiryhmässä on myös yhteinen olohuone ja keittiö. Päätalon alakerrassa on kaikkien käytössä oleva pyykkitupa ja sauna, jotka ovatkin ahkerassa käytössä päivittäin. Päätalon yläkerrassa on kaikkien yhteisessä käytössä oleva takkahuone. KVPS-kodit Menninkäinen.

Henkilöstö
Henkilökuntaamme kuuluu johtaja Sanna ja 19 vakituista työntekijää, joista yksi on vastaava ohjaaja Eila. Henkilökunnassamme on sairaanhoitajan, lähihoitajan, kehitysvammaistenhoitajan, perushoitajan ja sosionomin koulutuksen omaavia henkilöitä.

Osa työntekijöistä on ollut Menninkäisessä vasta lyhyen aikaa ja he tuovat toimintaamme uusia näkökulmia. Osa työntekijöistä on jo pitkään talossa olleita konkareita, joilla on valtavasti tärkeää tietoa asukkaistamme ja organisaatiostamme. Tämä mahdollistaa sen, että työyhteisömme on toimiva, koko ajan kehittyvä ja asukkaan parasta ajatteleva. Voimme ylpeästi sanoa, että teemme työtämme suurella sydämellä ja lämmöllä ja meiltä ei hyvää mieltä eikä huumoria puutu.

“Teemme työtämme suurella sydämellä ja lämmöllä ja meiltä ei hyvää mieltä eikä huumoria puutu.”
Palveluyksikkö
  • 26 asuntoa
  • ympärivuorokautinen tuki
  • palveluyksikkö on hyväksytty SiunSoten palvelusetelituottajaksi
  • ammattitaitoinen henkilöstö, 20 vakituista työntekijää
  • jokaiselle asukkaalle omannäköinen elämä ja yksilöllinen tuki
 Menninkäisen blogi
Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

    No feed items found.

Yhteystiedot
Tukena Menninkäinen
TUKENA MENNINKÄINEN
Menninkäisentie 1, 80710 Lehmo
040 839 2170