Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Nyt on tärkeää auttaa Ukrainan kehitysvammaisia ihmisiä

TUKENA HALLINTO

Tukena ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ovat tehneet lahjoituksen ukrainalaisen vammaisalan kattojärjestön National Assembly of Persons with Disabilities of Ukraina kautta.

Tilanne Ukrainassa on sodan takia käymässä yhä haastavammaksi. Tarve humanitääriselle avulle on valtava.

Kehitysvammaiset ihmiset ovat kaikista haavoittuvimmassa asemassa sodan keskellä. Pulaa on lääkkeistä ja lääkäripalveluista, lämpimistä vaatteista sekä elintarvikkeista. Yli 100 000 vammaista ihmistä, joista iso osa myös lapsia, on vaarassa jäädä täysin vaille turvaa ja hoivaa, jos sotatoimet edelleen kiihtyvät.

Tilanne on järkyttävä, mutta me kaikki voimme auttaa. Nyt on tärkeää tukea avustusjärjestöjä, joilla on suora yhteys paikallisiin kehitysvammaisia ihmisiä auttaviin ruohonjuuritason toimijoihin.

Kannustamme kaikkia yksityishenkilöitä, järjestöjä ja yrityksiä tekemään lahjoituksen Ukrainan kehitysvammaisten ihmisten ja läheisten auttamiseksi. Inclusion Europen (englanniksi) kautta voi lahjoittaa apua Ukrainan kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä hyväksi.

Lisätietoja avun tarpeesta ja avustusmahdollisuuksista löytyy mm. eurooppalaisten vammaispalveluntuottajien kattojärjestön EASPD:n sivuilta (englanniksi).

Blogin kirjoitti Tukena hallinto.

Jaa blogi ystävillesi