Opiskelijana Poutapilvessä

TUKENA POUTAPILVI, IMATRA

19-vuotias Taru Albrecht suoritti lähihoitajaopintojen viimeisen työssäoppimisjakson Poutapilvessä helmikuussa 2022. Kyselin Tarulta tunnelmia ja ajatuksia harjoittelusta työssäoppimisjakson päätteeksi.

Taru kertoi valinneensa Poutapilven harjoittelupaikaksi siitä syystä, että halusi nähdä millaista työskentely on hänelle entuudestaan tuntemattomalla kehitysvamma-alalla. Hänelle oli myös kerrottu, että Poutapilvi on hyvä paikka suorittaa harjoittelu ja että Poutapilvessä näkee monipuolisesti kehitysvamma-alaa. Taru mietti, että uusien asioiden oppiminen on parasta opiskelussa ja että kannattaa hankkia kokemusta mahdollisimman monesta erilaisesta työtehtävästä.

Kun kysyin Tarulta, tykkäsikö hän tyskentelystä Poutapilvessä, Taru vastasi että tykkääminen on liian laimea sana. Hänen mielestään Poutapilvi on ihan huippupaikka! Taru kehui erityisesti paikan ryhmähenkeä ja kertoi, että häntä ei kohdeltu milloinkaan “vain harjoittelijana”, vaan hänet otettiin heti mukaan työyhteisöön.

Taru kertoi oppineensa harjoittelun aikana paljon uusia asioita ja saaneensa oikeita kultaharkkoja työelämään. Eniten hänelle on jäänyt mieleen se, miten yksilöllisesti jokainen asukas on huomioitava. Kaikilla on omat tarpeet ja toiveet, eikä ole olemassa yhtä oikeaa tapaa toimia kaikkien asukkaiden kohdalla. Työ on muutenkin hyvin monipuolista.

Taru kannustaa lähihoitajaksi opiskelevia tutustumaan myös kehitysvamma-alaan ja suosittelee erityisesti Poutapilveä työssäoppimispaikaksi.

Kiitos Taru, kun olit meillä työharjoittelussa!

Blogin kirjoitti Laura Laakso.

Jaa blogi ystävillesi