Paavon hyvä elämä Menninkäisessä

TUKENA MENNINKÄINEN, KONTIOLAHTI

Toimintamme tavoitteena on mahdollistaa kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevan ihmisen hyvä elämä – yhdessä asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Paavo on yksi uusimmista asukkaistamme ja hän kertoo tässä oman tarinansa siitä, kuinka Menninkäisestä on tullut hänelle koti, jossa voi elää omannäköistä ja turvallista elämää sekä arkea!

Moi! 
Minä olen Paavo. Olen 26-vuotias nuori mies. Asun Tukena Menninkäisessä Lehmossa. Muutin Menninkäiseen vakituisesti asumaan reilu vuosi sitten, kun Menninkäinen sai uudet, hienot tilat. Tätä ennen kävin pidemmän aikaa kerran viikossa tutustumassa Menninkäiseen ja sen toimintaan, muihin asukkaisiin sekä ohjaajiin.

Ennen muuttoani olen asunut kotona oman perheeni kanssa ja hetken kävin kokeilemassa eloa myös toisessa paikassa. Minulla on kuitenkin haasteita tuoda oma tahtoni esille, koska en pysty puhumaan ja sen takia en halunnut jäädä ensimmäiseen paikkaan. Olin siellä rauhaton ja minua ei ymmärretty.

Menninkäisen uudet tilat tarjosivat minulle kuitenkin juuri sopivan paikan elää omassa kotiryhmässäni pienessä porukassa. Tänne kotiuduttuani olen saanut mieleeni rauhan ja päivittäiset toimintani sujuvat hyvin. Toki minullakin on välillä erilaisia mielialoja niin kuin meillä kaikilla! Mutta ohjaajat osaavat jo lukea minua aika hyvin ja toimia niin, että tunnen oloni turvalliseksi. Ohjaajat kokeilevat, millä eri keinoilla saisin itseäni paremmin ilmaistua arjessani. Menninkäisessä saan myös puuhata minulle itselleni mieleisiä asioita. Tykkään ulkoilla, katsella dvd:tä, osallistua erilaisiin toimintatuokioihin ja muihin juttuihin juuri omana itsenäni ja omien taitojeni mukaan.

Ja mikä tärkeintä, saan olla tiivisti yhteydessä perheeseeni ja ennen tätä korona-aikaa kävinkin noin kerran viikossa kotona yökylässä. Nyt kun en voi kyläillä kotona, olen ulkoillut äitini kanssa lenkkeillen. Ohjaajieni avustuksella pidämme kotiväkeen yhteyttä WhatsAppin ja puheluiden avulla useita kertoja viikossa. Kotiväkeä kiinnostaa kovasti kuulumiseni ja se, kuinka minulla täällä Menninkäisessä sujuu! Kotiväki on myös kertonut ohjaajille paljon elämästäni ja mitä taitoja sekä tapoja minulla on. Ohjaajat sitten luovat niiden avulla minulle hyviä hetkiä arjessa sekä kaiken kaikkiaan mahdollisimman hyvää elämää! Pyöräilyn kokeileminen ja uudelleen opettelu monen vuoden tauaon jälkeen on seuraava toiveeni ja oman ohjaajani, Tainan, kanssa me sitä lähiaikoina kokeilemmekin!

P.S.
Menninkäinen kiittää Paavon vanhempia hyvästä yhteistyöstä ja siitä, että annatte meille rohkeasti sekä rakentavaa että positiivistakin palautetta! Saamme kokea palautteenne ansiosta kunnioitusta sekä arvostusta työtämme kohtaan ja se auttaa jaksamaan eteenpäin ja luomaan nyt ja tulevaisuudessakin asiakkaillemme hyvää elämää ?.

Blogin kirjoitti Sanna Lyhykäinen.

Jaa blogi ystävillesi