Päivänsäteen Tutkaryhmän kesäretki Ähtäriin

TUKENA PÄIVÄNSÄDE, JYVÄSKYLÄ

Helteisenä kesäkuun päivänä ryhmä Päivänsäteeläisiä lähti junalla kohti Ähtärin Eläinpuistoa, nähdäkseen Pandat, jotka olivat tulleet Suomeen ja Ähtäriin.

Junamatka, joka kesti noin 1,5 tuntia meni leppoisasti, miettien mitä kaikkea perillä odottaisikaan…

Paikalle päästyään Tutkaryhmä suuntasi ensimmäisenä limukioskille, koska lämpötila huiteli +30 seuduilla ja hiki virtasi, eikä enää edes puhtaasti jännityksestä.

Panda-talossa vierähti tovi, jos toinenkin, koska moisia ulkomaaneläviä ei oltu ennen nähty: Ukko (Pyry), natusteli bambua tyytyväisen oloisena ja Akka (Lumi), veteli sikeitä omassa bambumajassaan.

Sitten lähdimme kiertämään eläinpuistoa, jossa törmäsimme uusiin ja taas uusiin eläinystäviimme: hirvistä, susista, karhuista pöllöihin asti. Korppi tosin räkäisi sen verran pahan naurun, että poistuimme takavasemmalle pienin askelin, taisi hieman pelottaa moinen epäasiallinen käytös ryhmää.

Säännöllisin väliajoin nautitut juomat ja jätskit piti ryhmän virkeänä kohtaamaan uusia eläimiä ja kokemuksia puistossa ja lopussa kiitos sitten seisoikin:

Matkamuistomyymälä!

Mukaan lähtivät pandat ja pikkupandat sekä jääkaappimagneetti!

Paluujunaa jouduimme odottelemaan hieman kauemmin, koska aina tuli kuulutus: ”Lähijuna Seinäjoelta on senjasenjasen verran aikataulusta myöhässä”, mutta loppujen lopuksi pitkän päivän päätteeksi jokainen sai painaa päänsä omaan tyynyyn ennen puoltayötä.

Kaikki me totesimme kuin yhdestä suusta: Mahtava reissu ja tulipa tehtyä!

Blogin kirjoitti Ann-Kristina Hakala.

Jaa blogi ystävillesi