Puhevammaisten tulkkauspalvelu
Tarjoamme tulkkauspalvelua puhevammaisille asiakkaille Kelan sopimuskumppanina. Tulkkauspalvelun järjestämisestä vastaa Kela. Asiakkaalle maksuton palvelu perustuu lakiin vammaisten tulkkauspalvelusta. Puhetulkkimme toimivat Kainuussa ja Pohjois-Savossa sekä tilausten mukaan koko Suomessa.
Tulkkauspalvelun tarkoituksena on, että puhevammainen henkilö voi elää yhdenvertaisesti, osallistua yhteiskuntaan ja hoitaa asioita itsenäisesti. Tulkkauspalvelua voi käyttää työssä käyntiin ja opiskeluun, harrastamiseen ja virkistykseen sekä asiointiin ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen.
Koulutetut puhetulkkimme avustavat kommunikoinnissa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnin apuvälineiden käytössä. Tulkeillamme on vahva osaaminen puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä.
Mitä on tulkkauspalvelu?
- Epäselvän puheen selventäminen
- Kirjoitetun viestin tulkkaus puheeksi
- Puheen tulkkaus kirjoitetuksi
- Blisskielisten viestien tulkkaus
- Erilaisten graafisten merkkien tulkkaus
- Viittomien käyttö puheen tukena
- Ilmeiden, eleiden ja kehonkielen tulkinta
Tulkkaustilanteita
- asiointi, kuten posti, pankki, virastot, parturi, kaupassa käynti
- postin lukeminen
- lomakkeiden täyttäminen ja niiden sisältöjen selventäminen
- puhelintulkkaus
- terveydenhuoltoon liittyvät tilanteet, kuten lääkärikäynti, ajanvarausten tekeminen
- vapaa-ajan toiminnot, kuten retket
- harrastukset
- kulttuuritilaisuudet, kuten teatteri
- juhlatilaisuudet
- hengelliset tilaisuudet
- ulkomaanmatkat
Toimi näin saadaksesi puhevammaisten tulkkauspalvelua
- Tutustu puhetulkkeihimme ja heidän erityisosaamiseensa!
- Hae tulkkauspalvelua Kelasta.
Muu kuin Kelan tulkkauspalvelu
Tarjoamme Kelan tulkkauspalvelun lisäksi muuta tulkkauspalvelua. Tulkkauspalveluun voi olla oikeus myös jonkin muun lain perusteella kuin lain vammaisten tulkkauspalvelusta. Tällöin tulkkauksen järjestämisestä vastaa hyvinvointialue, kunta tai oikeusistuin. Tulkkauspalvelu voi olla tulkkausta
- varhaiskasvatuksessa
- perusopetuksessa
- sosiaalipalveluissa
- terveydenhuollossa
- esitutkinnassa
Kommunikaatio-opetus ja ohjaus
Tarjoamme myös kommunikaatio-opetusta ja -ohjausta, joka on harkinnanvarainen palvelu. Sitä järjestävät hyvinvointialueet. Palvelun tavoitteena on, että puhevammaisella ihmisellä ja hänen lähi-ihmisillään on yhteinen kieli ja kommunikaatiokeino.
Lähi-ihmisillä tarkoitetaan niitä ihmisiä, joiden kanssa puhevammainen henkilö toimii arjessaan, kuten perheenjäsenet, asumisyksikön ja päivätoimintayksikön henkilökunta ja henkilökohtainen avustaja. Heille annettava kommunikointikeinojen ohjaus voi olla esimerkiksi tukiviittomien tai yksilöllisesti rakennetun kommunikointikansion, -ohjelmasovelluksen tai -laitteen käytön ohjausta.
Ole yhteydessä ja kysy lisää!