Perinteinen kevätretki

TUKENA KAARIKATU, MÄNTTÄ-VILPPULA

Kaarikadun kevätretkellä riitti taas paljon ihmeteltävää.

Joka keväinen perinteiseksi jo muodostunut kevätretki suuntautui tänä vuonna Kuhmoisiin torstaina 19.5.2022. Aamutouhujen jälkeen startattiin taksilla matkaan kohti Kuhmoisia, Kohteena Nihtilän tila.

Meidät otti vastaan tilan emäntä Mari ja isäntä Timo. Vaikka vierailukohde ja tuttavuus oli uusi, meidät otettiin kotoisasti vastaan. Nihtilän tilalla toimii kesäisin kahvila ja kotieläinpiha.

Pääsimme tutustumaan tilan eläimiin eri tavoin, rapsuttelemalla, silittelemällä, nuuhkimalla, sylitellen sekä monin eri aistein. Tilalla asuu erilaisia eläimiä: hevosia, aaseja, possuja, lampaita, kanoja, pupuja, lehmä, vuohia, koiria ja kissa.

Pääsimme tutustumaan pupuvauvoihin ja pieniin tipuihin. Heidän pehmoinen ihana turkki/karva tuntui ihanan pehmoiselta asukkaidemme poskea vasten. Karitsan sylissä pitäminen tuntuikin todella jännältä, pieni hymykin alku jännityksen jälkeen saatiin asukkaidemme huulille.

Ja taasen retken kohokohta oli tietenkin hyvät eväät. Niitä nautimme ulkona lämpöisessä auringon paisteessa. Tilan emäntä Mari oli leiponut meidän vierailulle pullaa ja keitti hyvät kahvit päälle. Kotiin viemiseksi saimme kanamunia ja kotona yllätys oli suuri, koska munat eivät olleetkaan perinteisiä valkoisia, vaan vaaleanpunaisen, ruskean ja mintunvihreän sävyisiä.

Kevät terveisin Santtu, Vesku ja Marjo sekä ohjaajat Nina ja Sari

Blogin kirjoitti Nina ja Sari.

Jaa blogi ystävillesi