Referenssit

Meillä on kymmeniä suosittelijoita niin asukkaiden, läheisten kuin kunta-asiakkaiden keskuudessa.

Tuotamme laadukkaita ja monipuolisia palveluita yhteistyössä kuntien kanssa

Tukenalla on lähes sata kunta-asiakasta. Olemme saaneet erinomaista palautetta kunta-asiakkailtamme. NPS-luku on 79 ja keskiarvo 8,90 asteikkolla 0–10. Meillä on kymmeniä suosittelijoita niin asukkaiden, läheisten, kunta-asiakkaiden kuin muiden sidosryhmien taholta.

Tukena Lamminrannan asumispalveluyksikön asukas Riku Kylmänen:

”Olen asunut Lamminrannan asumispalveluyksikössä hieman yli 10 vuotta. Täällä on oikein hyvä asua. On oma lupa harrastaa mitä haluaa ja osallistua rientoihin ym. miten itse haluaa. Saan itse valita kiinnostuksen kohteet.

Parasta täällä asumisessa on se, että saa olla halutessaan itsekseen omassa kämpässään ilman muiden seuraa. Kaverini saavat myös vierailla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ohjaajat ovat omia persooniaan”.

Kuuntelemme asiakasta ja arvostamme asiakkaan sekä perheiden asiantuntijuutta ja tuemme osallisuutta oman elämän, palveluiden ja toiminnan järjestämisessä. Kehitämme palveluitamme myös yhdessä omaisten ja asiakkaiden kanssa.

Tukena Kultasiipi mukana Elmeri-pojan hyvässä elämässä

Tukena Kultasiiven palveluyksikössä Jyväskylässä on lämmin ja kodikas tunnelma. Avarassa ja viihtyisässä olohuoneessa pieni lapsi istuu ohjaajan sylissä satua kuunnellen. Suuresta ikkunasta tulvii sisään auringonvaloa. Sisäpihalla ulkoilee kaksi lasta, joiden posket kirpeä syksyinen pakkasilma on saanut punoittamaan. Ovikello soi. Tulija on Tiia, jonka 3-vuotias Elmeri-poika asuu Kultasiivessä.

Emme enää pärjää kotona
Ajatus Elmerin muutosta Tukena Kultasiipeen heräsi Tiialle alkuvuodesta 2019.

– Alkoi tuntumaan, ettemme pärjää Elmerin kanssa enää kotona. Yöt olivat niin Elmerin kuin vauvankin kanssa hankalia, mikä vaikutti omaan jaksamiseeni, huokaisee Tiia.

– Koimme Elmerin hoidon kotona raskaaksi myös sen takia, että toinen meistä vanhemmista oli aina sidottuna kotiin Elmerin kanssa. Perheen yhteinen tekeminen kodin ulkopuolella oli haastavaa järjestää Elmerin infektioriskin ja useiden apuvälineiden vuoksi, Tiia kertoo.

Töihin paluu oli kuitenkin Tiialle ratkaisevin tekijä, joka auttoi varmistamaan päätöksen Elmerin muutosta Kultasiipeen.

– Tällä ratkaisulla voimme taata kaikille perheemme lapsille jaksavat vanhemmat, Tiia sanoo.

Hyvä ja odottavainen fiilis
Ennen Elmerin muuttoa Kultasiipeen, tunteet Tiian perheessä vaihtelivat paljon. Raskaimpina hetkinä tuntui, että koko perhe olisi ollut heti valmis Elmerin muuttoon ja että ratkaisu tuntuisi oikealta.

– Välillä taas mietimme, pärjäisimmekö kuitenkin vielä kotona Elmerin kanssa. Tunteet olivat ristiriitaisia. Tavallaan odotti ja toivoi helpotusta arkeen, mutta samaan aikaan tuntui väärältä, että oma lapsi ei asuisikaan kotona, Tiia muistelee.

Kun muuton aika sitten koitti, oli Tiian perheessä hyvä ja odottavainen fiilis.

– Enää ei ollut haikea olo ja tiesimme, että voimme aina hakea Elmerin kotiin. Elmeri oli jo ennen Kultasiipeen muuttoa ollut säännöllisesti tilapäishoidossa, joten olimme tottuneet jättämään Elmerin muiden hoitoon, Tiia sanoo.

Referenssit

Yhteistyö toimivaa ja kommunikointi avointa
Tiialla on Elmerin Kultasiivessä asumisen ajalta hyvät kokemukset. Hänen ei ole tarvinnut olla lainkaan huolissaan, etteikö Elmeriä hoidettaisi hyvin.

– Raskaimmalta on tuntunut Elmeriin ja häneen hoitoonsa liittyvä tiedonsiirto ja perehdyttäminen, Tiia toteaa.

Yhteistyö Kultasiiven kanssa on ollut toimivaa ja kommunikointi on ollut avointa.

– On ihanaa, että Elmerillä on Kultasiivessä omaohjaaja ja ohjaajamitoitus on ollut riittävä. On tuntunut hyvältä huomata, että Kultasiivessä Elmeri pääsee säännöllisesti ulkoilemaan ja saa tarvittavaa läheisyyttä. Enää minun ei tarvitse olla Elmerin hoitaja, vaan saan keskittyä olemaan vain äiti, iloitsee Tiia.

koivu_puolikas_syksy