Supinaa, kuiskuttelua, salaperäisiä puheluita, pilke silmäkulmassa ja hymynkare huulilla. Mitä ihmettä täällä tapahtuu?

TUKENA PAPPILANPUISTO, TAMPERE

Poikkeusoloja kun eletään, on keksittävä luovia ratkaisuja, jotta saataisiin järjestettyä asukkaille mielekästä puuhaa. Onneksi luovuutta ja hyviä ideoita meidän ohjaajilta tuntuu löytyvän. Siitä se ajatus sitten lähti ja meillä juhlittiin hurjan hauska vappu!

Yleensä yksikön touhuja suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä asukkaiden kanssa. Nyt päätimme, että järjestämme vappujuhlat asukkaillemme yllätyksenä. Emmehän halunneet tuottaa turhaa pettymystä, jos vallitsevan olosuhteen vuoksi juhlat jouduttaisiinkin perumaan. Onneksi näin ei käynyt ja vappuaatto alkoi vappukoristeluilla. Kaapeista kaiveltiin esiin vappukoristeet, pallot ja serpentiinit. Soviteltiin naamiaisasuja ja jokainen sai valita mieleisensä. Löytyipä kätköistä myös aikamoinen kasa vappuherkkujakin, nam! 

Iltapäivällä oltiin valmiina juhlimaan, joten siirryimme ulos. Sisäpihalla meitä odotteli kitaroitaan viritellen Pauli Hanhiniemi & Selkä Pulkkinen Duo. Yllätys oli aikamoinen! Duo soitti meille monille tuttuja biisejä, joiden tahdissa sai laulaa eikä tanssijalkojakaan mikään pidätellyt. Nähtiinpä myös pyörätuolitanssia. 

Esityksestä pääsi nauttimaan myös meidän kanssamme samassa kiinteistössä toimiva ikäihmisten ympärivuorokautisen palvelun asiakkaat sekä henkilökunta. Ja taisi tuolla lähikerrostalojenkin parvekkeilla olla ihmisiä kuuntelemassa. Shown edetessä myös jokunen ulkoilija liittyi mukaan, fiksusti etäisyydet meihin säilyttäen. Eikä siinä vielä kaikki: kuvasimme Duon keikkaa ammattimaisin ottein (kännykällä) ja välitimme kuvaa Tukenan yksiköihin. Nopeasti laskettuna yhteys oli jopa 14 eri yksikössä.

Pauli ja Selkä: haluamme lämpimästi teitä kiittää siitä ilosta mitä meille ja monille muille tuotitte näinä haasteellisina aikoina. Olitte ihana piristysruiske ja kruunasitte meidän vappumme ❤️.  Ja mikä parasta, olitte erittäin taitavia soittamaan kaikki biisien loput, siitä kuulimme asukkaaltamme vielä pitkään iloisia kommentteja 😉 .

Musiikin hurmiossa siirryimme keikan jälkeen yksikön sisälle, jossa juhlinta jatkui iloisissa tunnelmissa. Ohjelmassa oli mm. kasvomaalausta, vappuaiheista tietovisaa ja arvontaa, jossa oli jopa viisi pääpalkintoa. Hauskaksi ohjelmanumeroksi koettiin erityisesti pinjatan lyöminen, johon halukkaat pääsivät voimanäytteitään antamaan. Eikä siinä kovin kauaa mennytkään, kun pinjatan sisältö esiin saatiin.

Illan tullen tuvassa oli monta väsynyttä, mutta onnellista asukasta. Näillä muistoilla on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia seikkailuja!

Blogin kirjoitti Kati Mikkola.

Jaa blogi ystävillesi