Skip to content
Lukuaika alle minuuttiLukuaika minuuttia

Syksyn iloja

TUKENA MOIKOINEN, TURKU

Syksyinen viikonloppu Moikoisissa, tervetuloa tutustumaan meidän puuhiimme.

Kun lauantaiaamu Moikoisissa valkeni, leijaili kahvin tuoksu pitkin käytäviä ja asuntoja. Virkuimmat asukkaat puuhastelivat jo heti aamusta, kun taas toiset nauttivat viikonlopusta ja nukkuivat pitkään.

Jo hyvissä ajoin ennen lounasaikaa oli kuitenkin pienemmällä porukalla ehditty ulkoilla, leipoa ja päivitellä maailman menoja uutiskatsauksen parissa.

Päiväkahveja varten piti saada mokkapaloja. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Kaapista löytyi onneksi kaikki ainekset ja mikä tärkeintä; paljon nomparelleja ja strösseleitä. Tässä leivonnassa koristelu olikin kaikista hauskin työvaihe.

Yön sade oli onneksi jo aamulla hellittänyt ja ulkoilu oli mukavaa raikkaassa säässä. Päivällä aurinko lämmitti jo mukavasti ja kuivasi viimeisetkin lätäköt.
Uutiskatsauksessa käytiin läpi viimeaikaisia tapahtumia ja uutisia sekä meiltä että maailmalta. Eniten puhututti hurjat tulivuorenpurkaukset ja etsiessä siitä tietoa, eksyttiinkin erilaisille tietovisasivustoille ja otettiin mittelöä eläintietämyksestä. Yllättävän paljon meiltä löytyikin tietoa maailman isoimmista, nopeimmista, vaarallisimmista, pienimmistä, ja karvaisimmista eläimistä.

Lauantain kruunasi tietysti täytetyt pitaleivät ja lopuksi vielä sauna.

Sunnuntaina tehtiin retki Turun suurmarkkinoille. Torilta löytyi monenlaisia kojuja ja katoksia. Kiertelyn lomassa törmäsimme muun muassa pilapiirtäjään, spraymaalitaiteilijaan sekä valtaviin pehmoleluvuoriin. Eniten tällä kertaa kiinnosti kuitenkin kojut, joista saisi kahvia ja purtavaa. Pitkän kiertelyn ja pohdinnan päätteeksi valikoitui vohvelikahvila, josta sai tilattua vohvelin haluamillaan täytteillä.

Varsin onnistunut viikonloppu.

Blogin kirjoitti Sara Hartikainen.

Jaa blogi ystävillesi