Syksyn väriloistoa

TUKENA HOPEANUOLI, HARJAVALTA

Syksyllä Hopeanuolessa puhaltavat uudet tuulet ja olemme saaneet uusia seikkailijoita taloomme.

Syksyyn kuuluu metsässä samoilu ja marjojen sekä sienten poiminta. Kävimme porukalla Hiitenharjun maastossa poimimassa puolukoita ja sattui mukaan muutama sammal ja varpukin. Niistä teimme pienen syksyisen asetelman. Retken päätteeksi taksia odetellessa katselimme Hiitenharjun hotellin tyhjää tonttia. Viime kesänä hotelli paloi maan tasalle, siellä tuli vietettyä monet bileet tanssien, laulaen ja syöden. Muistot heräsivät tätä tonttia katsellessa.

Käymme päivittäin ulkoilemassa ja varsinkin tähän vuodenaikaan on niin kaunista, että mielikin lepää luonnon väriloistossa.

Tänä syksynä kävimme mökkeilemässä Kylmälahdella, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Hopeanuolesta. Mökillä saunottiin, paistettiin makkaraa, pelattiin, hengailtiin, ihailtiin takkatulen loimua ja joku uskalsi käydä myös uimassa. Reissu on oli niin kiva, että taidetaan mennä sinne uudelleen vielä tulevana talvena.

Tänä syksynä Hopenuolessa on puhallellut uudet tuulet henkilökunnan osalta. Kaksi pitkään ollutta työntekijää on lähtenyt uusiin seikkailuihin ja me olemme saaneet kaksi uutta tilalle. Nyt alkaa tiivis tutustuminen näihin uusiin seikkailijoihin.

Saimme viime viikolla kuulla, että voimme olla päivätoiminta talossa taas kaikki yhdessä ryhmässä. Emme ole kahteen vuoteen näin voineet olla. On ihanaa kun saamme taas viettää aikaa yhdessä.

Kahtena viime viikkona meillä on vietetty ruotsi viikkoa. Teimme kaikille ruotsalaiset nimet ja nimilaput. Meillä oli kuninkaallista väkeä Julian, Victoria, Silvia ja Elisabeth sekä lisäksi Alma, Felix, Hjördis, Lennard ja Osvald. Leivoimme korvapuusteja, kuuntelimme Silja Linen tunnusmusiikkia sekä teimme laivasta pienoismallin. Kuuntelimme myös Sommaren är kort sekä muita ruotsalaisia biisejä. Tietenkin tutustuimme myös kuningasperheeseen.

Seuraavaksi jatkamme halloween-bileiden sekä kehitysvammaisten teemaviikon suunnittelulla. Näistä kuulette sitten myöhemmin.

Ihanaa ja hyvää syksyä kaikille teille lukijoillemme.

Blogin kirjoitti Hopiksen porukka.

Jaa blogi ystävillesi