Täyden kympin juhlat

TUKENA METSÄLINNA, MASKU

“Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan! Paljon onnea meille, paljon onnea vaan!” Iloeloa Metsälinnassa jo kymmenen vuotta ja sitähän piti juhlia isosti, joten synttärijuhlat asukkaiden kesken juhlittiin viime lauantaina. Suurelle väelle järjestämme pidot kymmenvuotistaipaleemme kunniaksi syksymmällä.

Juhlavalmistelut käynnistyivät hyvissä ajoin. Ensin laadimme suunnitelman, sitten ostoslistan ja teimme kauppareissun ja toisen kauppareissun ja kolmannen kauppareissun ja… Kun viimein kaikki tarvittava oli kasassa, alkoivat rakennustyöt. Kyllä vain, kaikki hienot juhlathan tarvitsevat komeat puitteet, siksi meidänkin pihaamme hankittiin pergola ja varjopurje. Niitä kootessa ja asentaessa emme virheiltä, väärinymmärryksiltä ja uudelleenruuvauksilta välttyneet. Hauskaa oli silti ja kenties juuri siksi!

Itse juhlapäivä valkeni aurinkoisena. Päivän mittaan lämpötila kipusi hellelukemiin, lämminhenkiset juhlat oli siis tiedossa. Juhlapuheet jäivät lyhyiksi, jotta pääsimme nopeasti itse asiaan – kahviin ja kakkuun. Ja jotta makiaa saatiin taatusti mahan täydeltä, oli tarjolla myös karkkibuffet.

Jännitystä päivään toi onginta. Kaikilla onkijoilla oli onnea matkassa ja koukkuun tarttui synttäripaketti. Tarroja, sukkia, askartelutarvikkeita, kalastusvälineitä, juomapulloja, herkkuja, mitä kaikkea paketeista paljastuikaan.

Uusi kaiuttimemme ja Spotifyn kesähittilista pitivät huolen, että halukkaat pääsivät tanssimaan pihamaalla. Saippuakuplakone sylki kuplia ja grilli kuumeni. Olimme aiemmin viikolla saaneet lahjoituksena pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltamme uuden grillin. Siitä se idea sitten lähti ja kävimme ostamassa nyt niin perin trendikkäät pizzakivet. Paula-ohjaajamme oli laatinut pizzalistat, joissa oli tarjolla monenmoisia herkkupizzoja, mm. kullekin kotiryhmälle omat nimikkopizzansa. Keittiöön sateli tilauksia ja jauhot pöllyten niitä siellä toteutettiin. Aurora-ohjaajallamme oli kuumimmat paikat, sillä hän valikoitui helteeseen kuuman grillin ääreen pizzoja paistamaan. Ja hyvin hän paistoikin, kaikki Pizzeria Metsälinnan asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä pizzaansa.

Mukava päivä oli! Ja kun kerran juhlimisen vauhtiin pääsimme, niin onneksi kohta on juhannus. Ja heinäkuu, jolloin Metsälinnassa juhlitaan kolmet synttärit ja ainakin seitsemät nimpparit.

Blogin kirjoitti Riikka Oksanen.
Kuvat: Sanna Lehtonen, Arja Reima-Lindström ja Riikka Oksanen.

Jaa blogi ystävillesi