Skip to content
koivuoksa_alaspain

Tukena Tulppaanikoti

Tampere, Pirkanmaa
Elementinpolku 19, 33720 Tampere
040 702 2910

Tukena Tulppaanikoti – iloa, hyvänmielen touhuja ja kodintuntua.

Tulppaanikotiin jokainen asiakas tulee viettämään oman näköistään lyhytaikaishoidon jaksoaan. Vastassa ovat moniammatilliset, osaavat ja lempeät ohjaajat jotka auttavat tukemaan jakson onnistumista.

Huomioimme kotien toiveet ja jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet jotta asiakaskokemus olisi mahdollisimman onnistunut jokaisella jaksolla.

Palvelut
Tukena Tulppaanikoti sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tampereen Hervannassa. Meitä lähellä on kaikki tarpeelliset palvelut sekä samaan aikaan vehreä luonto mukavine ulkoilureitteineen ja puistoineen. Meidän porukka onkin monesti tuttu näky Hervannan katukuvassa, milloin ostoskeskuksilla tai sitten puistoissa tai leikkikentillä sillä meillä liikutaan ja ulkoillaan paljon. Yksin tai yhdessä, bussilla tai jalan. Käytössämme on myös bussikortit jotka mahdollistavat sujuvan liikkumisen ympäri Tamperetta. Meiltä on myös asiakkaiden helppo käydä vaivattomasti omissa harrastuksissaan jakson aikana.

Meillä toiminta perustuu positiivisen asiakaskokemuksen luomiseen. Toiminnassa korostuu yksilön merkitys ja tarpeet. Kuuntelemme tarkasti asiakkaiden toiveita ja niiden pohjalta laadimme jaksokohtaisesti sopivaa ja mielekästä tekemistä. Meillä askarrellaan, pelaillaan pelikonsoleilla, pidetään vaikkapa discoja ja teemajuhlia, tietovisoja, levyraateja, pelataan lautapelejä, luetaan ja katsotaan elokuvia kattavasta kirjojen ja dvd-elokuviemme valikoimasta. Lelujakin pienempien leikki-ikäisten iloksi löytyy monenlaisia. Aina ei kuitenkaan huvita touhuta ja temmeltää ja sekin on meillä ok. Jokaiselle löytyy tilaa omaan aikaan ja rauhaan omasta huoneesta tai vaikkapa erillisten toimistotilojen puolelta jossa on meille myös erikseen varattu asiakastilaa.

Meillä tuoksuu myös pulla, pizza tai ihan vaan se kotoisa makaronilaatikko. Lähtökohtamme on tarjota tuttua ja terveellistä kotiruokaa. Meillä pääsee myös asiakkaat itsekin osallistumaan keittiöhommiin ja vaikkapa leipomaan. Asiakkailla on mahdollista halutessaan osallistua myös kodinhoidollisiin töihin.

Oma saunammekin lämpiää toiveiden mukaan vaikka päivittäin ja saunalimut juodaan tottakai.

Tilat
Meillä on kompaktit asiakastilat joihin kuuluu suurempi oleskelutila tv:ineen ja muinen laitteineen. Tilassa on myös erillinen pehmonurkkaus jossa on välillä mukava köllötellä tai leikkiä. Kiikkustuolissa saa vinhat vaudit ja mangeettityynyjä on hauska asentaa seinälle tai rakentaa torneiksi lattialle.

Meillä on meidän näköistä. Olemme tehneet asiakkaiden kanssa seinälle maalauksia ja asiakkaiden kädentaitojen esittelyyn meillä onkin varta vasten oma seinänsä jossa teemat vaihtelevat vuotuisten juhlapyhien ja vuodenaikojen mukaan.

Keittiömme on laitoskeittiövarusteltu, jossa ruoanvalmistus onnistuu kätevästi isommallekin sakille. Asiakashuoneet ovat yhdenhengenhuoneita, joita asiakas saa sisustaa oman näköisekseen jakson ajaksi. Meillä on myös yksi kahden hengen huone, jossa sisarukset tai kaverukset pääsevät viettämään lyhytaikaishoidon jaksoa. Osassa huoneista on hoitosängyt niitä tarvitseville asiakkaille.

Pikkupuolella meillä on toinen pienempi oleskelutila jossa myös tv – ja pelikonsolit jonne voi pienellä porukalla asettua pelailemaan tai katselemaan vaikkapa elokuvaa.

Käytössämme on myös toisessa rapussa Tulppaanikodin toimistohuoneisto jonne on muokattu asiakastilaa sellaisia tilanteita varten jossa tarvitaan yksilöllistä rauhaa tai halutaan vaikka touhuta jotakin pienellä porukalla.

Ulko-ovesta pihalle astuttaessa on lähimmät puistot muutamien satojen metrien päässä sekä lähikauppa josta asiakkaamme voivat käydä tekemässä jakson aikana omia pieniä ostoksiaan.

Henkilöstö
Henkilöstömme koostuu 13 vakituisesta koulutetusta ohjaajasta, asiakaskoordinaattorista sekä yksikön johtajasta.

Ikähaitari on työporukassamme monipuolisen laaja ja joukossa on vanhoja alkuperäisiä ”Tulppislaisia ” kuin myös vasta joukkoon hiljattain saapuneita. Jokaisen työpanos on meillä tärkeä ja hyödynnämme jokaisen työntekijämme osaamisalueita, vahvuuksia ja mielenkiinnonkohteita osana perustehtävää monipuolisesti. Pidämme yllä työtä tukevaa me-henkeä joka sitoo meidät ammatilliseksi vahvaksi tiimiksi.

Lisäksi meillä työskentelee myös suuri määrä sitoutuneita ja meille tärkeitä tuntityöntekijöitä. Osa tuntityöntekijöistä ovatkin jo vuosia meillä keikkailleet ja tämä tukee vakihenkilöstön työpanosta tehokkaasti.

Henkilöstöllämme on mahdollisuus vaikuttaa monin tavoin omaan työhönsä. Jokaisella työntekijällä on omat vastuualueensa ja meillä koulutetaan henkilöstöä säännöllisesti, jotta osaamisemme pysyy ajan tasalla. Työntekijöillämme on vapaat raamit toteuttaa työtään vuoroissa asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden.

Henkilökohtainen avustajatoiminta
Tulppaanikoti tarjoaa myös henkilökohtaista avustajatoimintaa vapaa-ajan avustuksina. Kaikki ohjaajamme käyvät säännöllisesti myös avustamassa asiakkaita tulppaanikodin ulkopuolella. Avustustoiminnan laadun varmistammekin juuri sillä, että avustajat ovat Tulppaanikodin omia työntekijöitä. Avustukset myös monimuotoistavat työntekijöiden toimenkuvaa.

“Valmistamme itse jokaisen aterian tuoreista raaka-aineista. Asiakkaiden mieltymykset, toiveet ja erityisruokavaliot tulee meillä tarkasti huomioiduksi.”
Palveluyksikkö
  • 12 asiakaspaikkaa

  • esteettömät tilat

  • toimiva läheisyhteistyö

  • virikkeet ja elämykset osana arkea

  • ympärivuorokautinen, aktiivinen tuki

  • osaava, ammattitaitoinen henkilöstö

 Tulppaanikodin blogi

Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

    Ei avoimia paikkoja tällä hetkellä.

Yhteystiedot

Tukena Tulppaanikoti

Mervi Utunen

palveluyksikön johtaja
Puh. 040 674 4150

Tukena Tulppaanikoti

Tulppaanikodin ohjaajat

Puh. 040 662 4102 (vastaava ohjaaja),
040 702 2910 (ohjaaja)

Tukena Tulppaanikoti
TUKENA TULPPAANIKOTI
Elementinpolku 19, 33720 Tampere
040 702 2910