Unelmista totta

TUKENA METSÄLINNA, MASKU

Siinä se nyt vihdoin on, uutena, hienona ja kiiltävänä – meidän uusi pyörä. Vuosia olemme siitä haaveilleet ja sitä varten rahaa keränneet ja nyt se seisoo edessämme. Kuka ehtii ekana polkemaan?

Asukkaillamme oli haave. Suuri ja kunnianhimoinen haave, jota he yhdessä ohjaajaajien kanssa lähtivät työstämään ja toteuttamaan, koska haaveistahan pitää tehdä totta!

Ajatus omasta side-by-side pyörästä lähti siitä, kun useampana kesänä sellainen pyörä oli vuokrattuna viikoksi metsälinnalaisten käyttöön. Intoa polkemiseen olisi löytynyt pidemmäksikin aikaa, mutta se ei valitettavasti ollut mahdollista pyörän suuren kysynnän vuoksi.

Side-by-side pyörän hankkiminen ei kuitenkaan ollut mikään helppo homma, yhdessä kesässä valmis juttu. Tie oli ennemminkin pitkä ja kivinen. Pyörän eteen tehtiin paljon töitä. Erityisesti vastaava ohjaajamme Elina näki aikaa ja vaivaa asian eteen lähestymällä useita tahoja lahjoituspyynnöillä. Eikä toki pidä unohtaa muuta panosta, joka tarvittiin koko henkilökunnalta.

Keräsimme rahaa myymällä Pilkkoset -tuotteita sekä Jar-x sukkia. Jo perinteisiksi muodostuneiden joulumyyjäisten sekä uuden, menestyksekkään joulukahvilan tuotot säästettiin polkupyörää varten. Rahaa saatiin myös lahjoitusten muodossa. Tukilinja, Mietoisten Säästöpankki, Tukena, Maskun apteekki, KuntoKamari sekä taksiyritykset Syren&Muurama ja MK-taksit tukivat hankettamme lahjoituksillaan. Asukkaidemme vanhemmat ja läheiset antoivat myös oman panoksensa hankkeeseen lahjoituksillaan. Kaikkien edellä mainittujen tuki on ollut korvaamaton. Heidän avullaan pääsimme pikku hiljaa lähemmäs ja lähemmäs haavettamme. Suuri, lämmin kiitos heille kaikille!

Haave toteutui vihdoin ja meillä oli tarvittava rahasumma koossa. Elina ryhtyi tilaamaan polkupyörää ja salaa toivoimme saavamme sen vielä tämän kesän iloksi korona-arjen keskelle. Niin myös kävi, vaikka rahtiliikenne hieman hidastikin polkupyörän matkaa.

Polkupyörä saapui Metsälinnaan 16.6. kesähelteiden jälkeisen ukonilman saattelemana. Onneksi sateen taukoja tuli ja henkilökunta pääsi perehtymään pyörän käytäntöihin. Myöhemmin illalla asukkaille järjestettiin pienimuotoinen yllätystilaisuus, jossa pyörä poljettiin juhlavasti pihaan ihasteltavaksi. Pyörän kunniaksi oli tietysti tarjolla kakkukahvit, jotka nautimme katoksessa sadekuurolta suojassa.

Haaveesta tehtiin totta! Tämä jopa hämmensi asukkaita, aitojen, onnellisten hymyjen kera. Vihdoin pyörä on oikeasti Metsälinnan pihassa! Ja se on meidän oma!

Metsälinnan asukkaat ja henkilökunta toivookin nyt poutaisia kesäpäiviä ja kiittää vielä kerran sponsoreita ja yhteistyökumppaneita!

Blogin kirjoitti Susanna Iivonen.

Jaa blogi ystävillesi