Skip to content

Visio ja arvot

Visiomme on olla kehitysvamma-alan vastuullisin toimija ja edelläkävijä, jonka toiminta perustuu asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseen ja heidän hyvinvointinsa edistämiseen.

Tukenan Hyvä Elämä -visio

Kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevan ihmisen hyvä elämä, osallisuus ja läheisten luottamus – Olemme alan vastuullisin toimija.

Visiomme on määritelty yhdessä työntekijöiden kanssa ja on lähellä jokaisen tukenalaisen työtä.

Hyvän elämän visiomme on vahvasti yhteydessä Sakari Topeliuksen Koivu ja tähti -satuun, joka kertoo isonvihan aikana Venäjälle kaapattujen pojan ja tytön kotimatkasta, huonoja olosuhteita pakoon. Ainoana muistikuvana kodista heillä oli vanhemmat sekä pihakoivu ja Pohjantähti.

Koivu ja tähti -satu kertoo niistä vaikeuksista, joita kohtaamme päämäärään pyrkiessämme. Satu muistuttaa meitä voimavarojen tärkeydestä. Tarvitsemme toinen toistemme ja muiden ihmisten auttavaa kättä.

Koivu ja tähti -satu kertoo unelmasta, jonka eteen myös me tukenalaiset teemme työtä sekä vision voimasta, jota toteutamme jokapäiväisessä työssämme.

Koivu ja tähti -satu on luettavissa kokonaisuudessaan Koivu ja tähti -sivulta.

Visiota toteutamme toimintakulttuurilla, jonka luomisessa seuraavat asiat ovat keskeisiä:

  • Juuremme omaisjärjestössä
  • Kansalaisuus, osallisuus ja läheisyhteistyö
  • Luottamukseen perustuva kumppanuus
  • Osaava henkilöstö
  • Läheltä johtaminen
  • Uuden luominen ja kehittäminen

Tukenan arvot

Arvomme – kunnioitus, luotettavuus, vastuullisuus ja edelläkävijyys – ovat keskeinen osa toimintaamme ja perustamme muodostava tekijä. Tarjoamme laadukasta ja yksilöllistä palvelua, joka perustuu asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseen ja heidän hyvinvointinsa edistämiseen.

Ihmisen kunnioitus

Edistämme ihmisoikeuksiin perustuvaa toimintatapaa. Haluamme syventää ymmärrystämme hyvän elämän edellytyksistä. Tuemme itsemääräämisoikeuden toteutumista. Arvostamme jokaisen osaamista ja mahdollistamme sen hyödyntämisen ja kasvattamisen.

Luotettavuus

Teemme sen minkä lupaamme. Yhteistyömme on avointa ja rehellistä. Toimimme pitkäjänteisesti ja luomme jatkuvuuteen perustuvia palveluja. Rakenteemme ja taloutemme tukevat perustehtävän toteutumista

Vastuullisuus 

Kannamme vastuuta yhteisöissä ja yhteiskunnassa. Toimimme ja hoidamme talouttamme suunnitelmallisesti. Toimintajärjestelmämme tukee laadukasta toimintatapa. Henkilöstölle luomme mahdollisuudet työskennellä arvojen mukaisesti. Autamme asiakasta hyvän elämän todeksi tekemisessä

Edelläkävijyys

Haluamme luoda uutta ja vaikuttaa yhteiskuntaan ympärillämme. Edistämme yhteiskehittämisen käytäntöjä.