Close
Skip to content

Tukena Weturi

Tampere, Pirkanmaa
Sumeliuksenkatu 18 B, 33100 Tampere
050 599 8223

Kuvia tulossa..

Tukena Weturi – laadukasta ja yksilöllistä työ- ja päivätoimintaa sekä tuetun työllistymisen palveluja.

Tukena Weturissa järjestetään osallisuutta ja työllistymistä edistävää palvelua, joka on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Tavoitteenamme on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvoinnin tukeminen. Toimintamme on alkanut vajaakykyisten lasten kerhona vuonna 1956, josta tulee kuluneeksi jo kunnioitettavat 65 vuotta.

Palvelut
Tukena Weturissa asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa suunnitellaan palvelukokonaisuus vastaamaan henkilön omia tavoitteita, toiveita sekä toimintakykyä.

Weturin arki perustuu selkeään päivä- ja viikkorytmiin, jota rikastuttavat yhteiset tapahtumat ja juhlat sekä vuodenaikoihin liittyvät teemat. Yhdessä tekeminen sekä osallisuuden vahvistaminen koetaan Weturissa tärkeäksi.

Jokaisella asiakkaalla on omaohjaaja ja oma ryhmä. Ryhmien toiminta suunnitellaan yhdessä asiakkaiden toiveiden mukaan. Se voi pitää sisällään esimerkiksi keskustelua, lukutuokioita, some- ja digiasioita, pelejä, kädentaitoja, multisensorisia aistihetkiä, yksilöllisiä liikehoitoja, ulkoilua, leivontaa, kauppa- ja kirjastoreissuja… Weturin koko talon yhteisiä ryhmiä ovat esimerkiksi kuvataide-, musiikki- ja liikuntaryhmät.

Weturissa järjestetään myös tuetun työllistymisen palveluja. Tuetun työllistymisen tarkoituksena on lisätä kehitysvammaisten henkilöiden mahdollisuutta saada palkkatyötä sekä vahvistaa henkilön työelämän taitoja ja osallisuutta yhteiskunnassa. Työhönvalmennus toimii siltana tuettuun työhön ammatillisesta koulutuksesta tai työ- ja päivätoiminnasta tuleville henkilöille. Valmennuksessa on yksilö- ja ryhmätapaamisia sekä työharjoitteluja. Tuetussa työssä henkilö on palkkatyössä ja saa työhönvalmentajalta sekä ryhmätapaamisista tukea työsuhteeseen liittyvissä asioissa. Työhönvalmentaja toimii linkkinä työnantajan, työntekijän ja tukiverkoston välillä.

Tilat
Tukena Weturi muutti helmikuussa 2021 uusiin, toimintaa varten remontoituihin hienoihin tiloihin Tampereen keskustaan vanhojen veturitallien kupeeseen. Muuton myötä nimi vaihtui Tukena Epilästä Tukena Weturiksi. Otimme uusiin tiloihin mukaan Epilän pitkän historian ja viemme samalla toimintaa eteenpäin, niin kuin veturi.

Tilamme sijaitsevat esteettömästi yhdessä kerroksessa ja meille pääsee sisälle suoraan katutasolta. Tilaa meillä on noin 1000 neliötä jaettuna eri ryhmien käyttöön. Weturista löytyy ryhmien omien tilojen lisäksi esimerkiksi opetuskeittiö sekä liikunta- ja rentoutustila. Kesäisin nautimme päiväkahvit omalla terassillamme. Sorsapuiston ulkoilumahdollisuudet sekä kaupungin tarjoamat virikkeet ja kulttuurielämykset ovat aivan nurkan takana.

Henkilöstö

Tukena Weturissa on 15 työntekijää. Ohjaajien lisäksi toimintakeskuksessa työskentelee yksikön johtaja, työhönvalmentaja ja laitoshuoltaja. Ohjaajien koulutuksista löytyy sosiaali- ja terveysalan tutkintojen lisäksi esimerkiksi askarteluohjaajan ja puutyön artesaanin pätevyydet sekä monipuolista osaamista esimerkiksi musiikin saralta.

“Yhteinen arki Weturissa – huvia, haasteita ja yhdessä onnistumista.”
Palveluyksikkö
  • osallisuutta ja työllistymistä edistävää palvelua yhteensä noin 80 asiakkaalle
  • uudet, toimintaa varten remontoidut toimitilat
  • historiaa vuodesta 1956, osaksi Tukenaa marraskuussa 2019
 Weturin blogi
Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

    No feed items found.

Yhteystiedot
Tukea Weturi
TUKENA WETURI
Sumeliuksenkatu 18 B, 33100 Tampere
050 599 8223