Skip to content

Tukena Hirvinummi

Kurikka, Etelä-Pohjanmaa
Muurimäentie 4, 61300 Kurikka
040 358 2497
Tukena Hirvinummi sijaitsee Kurikassa, Nummen kaupunginosassa Etelä-Pohjanmaalla kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja sen palveluista. 

Toimintamme alkoi jo vuonna 1998. Tukena Hirvinummi tarjoaa kodin 22 erityistä tukea tarvitsevalle henkilöille.

Lisäksi tarjoamme muita palveluita, joita ovat kotiin vietävät palvelut, lasten ryhmätilapäishoito ja henkilökohtainen apu vapaa-aikaan. Huomioimme asukkaiden erilaiset erityisen tuen tarpeet. Tarjoamme asukkaille ohjausta, tukea ja apua.

Palvelut
Kuuntelemme asukkaiden toiveita päivätoiminnan toteuttamisessa. Välillä laulamme karaokea ja hulluttelemme, toisinaan taas rauhoitumme askartelemaan tai keskitymme leipomiseen. Asukkaat osallistuvat päivätoimintaan oman toimintakykynsä mukaisesti ja mahdollistamme kaikille osallistumisen. Välillä on myös mukava vain vaikkapa katsella televisiota, kuunnella musiikkia yhdessä tai istuskella ulkona ja nauttia kesäillasta. Päivätoimintaan osallistuu toisinaan myös asiakkaita, jotka eivät asu Hirvinummessa.

Koemme ulkoilun erittäin tärkeäksi osaksi jokapäiväistä elämäämme ja Hirvinummi sijaitseekin luonnon läheisyydessä. Hirvinummi sijaitsee kuitenkin lähellä keskustaa, joka mahdollistaa asukkaiden omatoimisen ja avustetun liikkumisen keskustaan vaikkapa kahvilaan tai kirpputorille. Osallistumme usein paikallisten yhdistysten ja toimijoiden toimintaan. Esimerkiksi kesäisin käymme Kurikan keskustassa tori-illoissa viikoittain.

Säännöllinen päivärytmimme helpottaa ja rytmittää monen asukkaan arkea. Monilla asukkaillamme on apuvälineitä arkea helpottamassa. Normaaliin arkeen meillä kuuluu myös pyykinpesua, iltapalan laittoa ja asuntojen siivouksessa avustamista. Asukas osallistuu arjen toimintoihin oman toimintakykynsä mukaisesti. Ohjaajien rooliin kuuluu tavallisen ja kodinomaisen elämän mahdollistaminen.

Vuorovaikutustaitoja tuetaan arjen erilaisilla toiminnoilla päivittäin. Otamme huomioon asukkaiden vuorovaikutustaidot ja tuemme niitä erilaisilla kommunikaatiomenetelmillä. Aina ei tarvitse sanallista viestintää, jotta voi tulla ymmärretyksi ja kuulluksi. Keskustelemme ilmein, elein ja ääntein aina asukaslähtöisesti.

Tilat
Tilamme muodostuvat kolmesta erillisestä rakennuksesta ja isosta sekä rauhallisesta piha-alueesta. Päärakennuksessa ovat päivätoiminta- ja viriketilat, keittiö ja puhtaanapidon tilat. Meillä on oma ruokahuollon ohjaaja, joka valmistaa meille päivittäin herkulliset ruuat ja myös asukkaat voivat olla apuna keittiöllä tai pyykkihuollossa. Päärakennukseen tullaan arkipäivisin syömään ja viettämään aikaa yhdessä sekä toteuttamaan päivätoimintaa.

Kahdessa asuinrakennuksessa on yhteensä kolme viiden hengen kotiryhmää, joissa omien kotien lisäksi on yhteinen keittiö ja oleskelutilat. Lisäksi on kuusi yksiötä, joissa on oma minikeittiö. Kummassakin talossa on saunatilat ja sauna lämpiää aina asukkaiden toiveesta.

Asukkaat ovat saaneet itse sisustaa asuntonsa oman näköisiksi omilla kalusteilla ja tavaroillaan. Asukkaiden persoonallisuus näkyy huoneiden sisustuksessa. Hirvinummessa läheisten on mahdollista jäädä myös yökylään asukkaiden omaan asuntoon.

Talojen keskelle jää viihtyisä ja suojainen piha-alue oleskelutiloineen. Asukkaat voivat osallistua puutarhanhoitoon ja hyödynnämmekin puutarhan antimia syksyn tullen. KVPS-kodit Hirvinummi.

Henkilöstö
Henkilöstömme koostuu viidestätoista ohjaajasta, vastaavasta ohjaajasta, ruokapalveluohjaajasta ja johtajasta. Joukossamme on kaikenikäisiä työntekijöitä – vastavalmistuneita ja jo pidempään alalla työskennelleitä osaajia.

Kullakin on omat vahvuutensa, osaamisalueensa ja mielenkiinnon kohteensa. Tämä tekee meistä vahvan, osaavan tiimin. Henkilöstöllämme on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä, sen sisältöihin ja aikatauluihin asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioiden.

“Ollaan yhtä suurta perhettä ja tehrään mahrottomastakin mahrollista”.
Palveluyksikkö
  • 22 asuntoa
  • toimiva läheisyhteistyö
  • ympärivuorokautinen, aktiivinen tuki
  • osaava, ammattitaitoinen henkilöstö
  • oman näköinen elämä omassa kodissa
 Hirvinummen blogi
Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

    Ei avoimia paikkoja tällä hetkellä.

Yhteystiedot
Tukea Hirvinummi
TUKENA HIRVINUMMI
Muurimäentie 4, 61300 Kurikka
040 358 2497