Siirry sisältöön

Tietoa meistä

Yhteinen tehtävämme Tukena-säätiössä ja Tukena Oy:ssä on mahdollistaa kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevan ihmisen hyvää elämää – yhdessä hänen ja hänen läheistensä kanssa.

Tuotamme ja kehitämme monipuolisia hyvän elämän palveluita niitä tarvitseville. Edistämme yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia ja vahvistamme tukea tarvitsevien osallisuutta arjessa ja yhteiskunnassa.

Tukena-säätiö

Tukena-säätiö on yleishyödyllinen toimija, jonka tehtävänä on edistää toiminnallaan tukea tarvitsevien ihmisten hyvää elämää asumisratkaisujen, palvelujen kehittämisen, ihmisoikeuksien edistämisen ja perheiden tuen vahvistamisen kautta.

Tukena Oy

Tukena Oy on valtakunnallinen vastuullisten palveluiden tuottaja ja kehittäjä. Tuottamiensa palveluiden kautta yhtiö edistää yhteisten arvojemme ja tavoitteidemme toteutumista asiakkaidensa arjessa. Tukena-säätiö omistaa Tukena Oy:n.

Tukena-säätiö ja Tukena Oy ovat molemmat yhteiskunnallisia yrityksiä.

Laadukkaiden palveluidemme asiakasmäärä on jo yli:
Palvelu­yksiköidemme määrä ympäri Suomen:
Henkilöstömme määrä:

Taustamme on läheisten omassa järjestössä

Toimintamme on syntynyt perheiden unelmista. Vahva yhteistyö läheisten kanssa on ollut tärkeä osa toimintaamme alusta alkaen. Taustamme on omaisjärjestössä Kehitysvammaisten Tukiliitossa, joka perusti Tukena-säätiön (aikaisemmalta nimeltään Kehitysvammaisten Palvelusäätiö) vuonna 1992.

Tukena Oy perustettiin vuonna 2005 tuottamaan palveluita kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitseville ihmisille. Nykyisin Tukena Oy on yksi merkittävimmistä kehitysvammaisille henkilöille palveluita Suomessa tuottavista toimijoista.

Olemme ylpeitä taustastamme ja uskomme sen olevan menestystekijä meille myös tulevaisuudessa.

Tukenan strategia kuvituskuvana

Hyvä elämä -strategia ja visio

Yhteisesti luotu strategiamme ohjaa arjen työtämme ja toimintaamme vuosina 2022-2026. Se on konkreettinen suunnitelma siitä, miten pääsemme tavoitteisiimme tukea tarvitsevien ihmisten hyvän elämän mahdollistamiseksi. Arvomme ihmisten kunnioitus, luotettavuus, edelläkävijyys ja vastuullisuus ohjaavat kaikkea toimintaamme.

Visiomme on Kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevan ihmisen hyvä elämä, osallisuus ja läheisten luottamus. Olemme alan vastuullisin toimija.

Todistetusti laadukasta toimintaa

Jokainen työntekijämme työskentelee perustehtävämme, arvojemme ja visiomme mukaisesti. Tämän vahvan yhteisiin tavoitteisiimme sitoutumisen lisäksi kehitämme toimintaamme ja panostamme laadun varmistamiseen kaikessa toiminnassamme.

Laadunhallinnan periaatteet on kuvattu toimintajärjestelmässämme, jota kehitämme jatkuvasti. Omavalvonnalla varmistamme laadukkaiden palveluiden toteutumisen.

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Tukena-säätiölle ja Tukena Oy:lle sekä sen kaikille palveluyksikölle ISO 9001:2015 -laatusertifikaatin.

vastuullisuuden teemat kuvana

Vastuullisuus on tekoja

Tukena-säätiön ja Tukena Oy:n perustehtävä on rakennettu vastuullisuuden ympärille. Tukena-säätiö on yleishyödyllinen säätiö ja Tukena Oy on sen sataprosenttisesti omistama yhtiö. Tukena Oy:n tavoitteena ei ole maksimoida voittoja, vaan toiminnan voitot käytetään oman toiminnan ja henkilöstön kehittämiseen. Tukena-säätiö vastaa Tukena Oy:n vastuullisesta omistajaohjauksesta.

  • Tuotamme tukea ja palveluita pitkäaikaisiin tarpeisiin: ihmisille, jotka tarvitsevat tukea usein koko elämänsä ajan
  • Alamme on työvoimavaltainen: meillä on vastuu myös sadoista ihmisistä, jotka ovat organisaatiossamme töissä
  • Toimintamme on osin julkisesti rahoitettua
  • Toimintaamme ohjaavat ihmisoikeudet ja YK:n Vammaissopimus

Tukenan vuosikertomus 2023

Vuosikertomuksemme sisältää poimintoja viime vuodesta 2023 – katse kuitenkin tulevaan.

Tutustu vuosikertomukseemme!