Siirry sisältöön
Luovin media-alan opiskelijat

Hyvin voin -videot valmistuivat – Näin nuoret kertovat itse hyvinvoinnistaan

Juuri julkaistu Hyvin voin -videosarja käsittelee nuorten hyvinvointia heidän itsensä kertomana. Videoiden valmistumisesta iloitsevat ja ovat syystäkin ylpeitä niiden tuotannosta vastanneet Ammattiopisto Luovin media-alan opiskelijat. Toivomme, että videot innostavat pohtimaan nuorten kuulemisen tärkeyttä.

Videohankkeen taustalla oli havainto siitä, että nuorten hyvinvoinnista puhutaan aina jonkun toisen toimesta antamatta nuorelle tilaa kertoa itse. Tämän vuoksi Hyvin voin -haastatteluissa oli tavoitteena, että nuoret nimenomaan itse kertovat voinnistaan, sitä tukevista tai haavoittavista asioista ja voimavaroista, jotka haastavissa tilanteissa auttavat jaksamaan. Antamalla nuorille itselleen äänen pyrimme lisäämään tietoisuutta heidän hyvinvointinsa monimuotoisuudesta.

Videoilla nousi esiin monia tärkeitä teemoja, kuten sosiaalisen tuen, harrastusten ja perhesuhteiden merkitys hyvinvoinnille. Vaikka arki koettiin toisinaan raskaaksi ja haastavaksi, niin nuoret tiesivät kyllä, mikä heitä auttaa jaksamaan.

Valmisteilla olevat videot ensiesitettiin yleisölle Tulppaanitalolla ja livestriimissä toukokuussa lähes sadalle ihmiselle. Tapahtumaa seuranneilta tuli haastatelluille paljon kehuja, joissa korostettiin heidän rohkeuttaan tuoda esiin tärkeää asiaa.

Hyvin voin -videot

Videot valmistuivat Tukena-säätiön, Lakeuden omaishoitajat ry:n, Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Kehitysvammatuki 57 ry:n yhteistyönä. Ne ovat osa erityislapsiperheiden hyvinvointia edistävän Pähkinänsärkijät-verkoston toimintaa.

Katso videot ja anna niiden herättää keskustelua!

Videot ovat katsottavissa myös Tukenan YouTube-kanavalla.

Lisätietoja antaa

Antti Saastamoinen