Siirry sisältöön
Käpytikan oleskelutila

Käpytikka-talo siirtyi Tukena-säätiölle

Helsingin Arabianrannassa sijaitseva Käpytikka-talo siirtyi Tukena-säätiölle helmikuun 2024 alusta.

Käpytikka-talo siirtyi Tukena-säätiölle helmikuun 2024 alusta. Käpytikka-talossa on asunnot ja asumispalveluja 20 kehitysvammaiselle aikuiselle.

Vuonna 2009 valmistunut Käpytikka-talo on aktiivisten vanhempien työn tulos. Helsinkiläisten kehitysvammaisten vanhempien perustama Käpytikka ry sai aktiivisella vapaaehtoistoiminnallaan ja laajalla yhteistyöllä aikaan rakennushankkeen, joka oli valmistuessaan uudenlainen ratkaisu yhteisölliseen asumiseen. Käpytikka ry on huolehtinut kiinteistöstä sekä vuokrasuhteista talon valmistumisesta saakka.

Valtakunnallisen Tukena-säätiön (ent. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö) tavoitteena on mahdollistaa kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevan ihmisen hyvää elämää ‐ yhdessä hänen ja hänen läheistensä kanssa. Säätiö tukee perheitä ja läheisiä elämän eri vaiheissa eri toimintamuodoin. Tukena-säätiön perustaja on omaisjärjestö Kehitysvammaisten Tukiliitto.

"Yhteisen arvopohjan kautta yhteinen sävel Käpytikka ry:n ja Tukena-säätiön välille syntyi nopeasti. Kunnioitamme aktiivisten vanhempien tekemää merkittävää työtä ja olemme iloisia, että voimme jatkaa Käpytikka-talon omistajana."

Kirsi Konola, toimitusjohtaja, Tukena-säätiö

"Olemme tyytyväisiä, että pystymme varmistamaan talon hyvän omistajuuden ja asukkaiden pysyvät vuokrasuhteet myös tuleviksi vuosikymmeniksi. Yhdistyksemme teki joulukuussa 2023 yksimielisen päätöksen kiinteistön siirtämiseksi Tukena-säätiölle."

Hannu Keränen, Käpytikka ry:n hallituksen puheenjohtaja

"Olemme kiitollisia saamastamme luottamuksesta. Tukena-säätiö on merkittävä valtakunnallinen kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittäjä ja yleishyödyllinen vuokranantaja. Pyrimme jatkamaan hyvää ja vastuullista toimintaa kiinteistön uutena omistajana tarjoten hyvät kodit talon asukkaille myös jatkossa."

Aarne Rajalahti, varatoimitusjohtaja, Tukena-säätiö