Skip to content

Tukena Neliapila

Raisio, Varsinais-Suomi
Hietatie 1, 21220 Raisio
040 630 9879
Tukena Neliapila – onnellisempaa arkea. Neliapilassa saat kokonaisvaltaisen ohjauksen, avun ja tuen siten, että omannäköinen, sujuva arki mahdollistuu. 

Palvelut
Tukena Neliapila on aloittanut toimintansa 1995. Talosta löytyy siis neljännesvuosisadan verran yhteisiä muistoja, kokemuksia ja historiaa. Meillä asuu edelleen niitä asukkaita, jotka muuttivat taloon sen valmistuessa ja työskentelee muutamia ohjaajia, jotka ovat olleet toimintaa käynnistämässä. 

Arkipäiviin kuuluu talon yhteinen päivätoiminta, jossa muun muassa musisoidaan, pelaillaan ja askarrellaan. Musiikin voi sanoa olevan talon yhteinen ilon lähde ja laulu raikaakin useita kertoja viikossa erilaisin kokoonpanoin. Tasaisen arjen ohella osaamme myös juhlia, aina kun siihen aihetta löytyy. 

Vakituisen asumisen lisäksi voit käydä meillä tilapäishoidossa tai päivätoiminnassa. Ohjaajamme käyvät myös auttamassa itsenäisesti asuvia asiakkaita arjen toiminnoissa. Asukkaan yksilöllisyyttä ja yksityisyyttä kunnioitetaan, mutta apua, tukea ja seuraa on aina tarjolla. Jokaista tuetaan tekemään ja toteuttaman omaa elämäänsä koskevia valintoja sekä osallistumaan lähiyhteisöön ja yhteiskunnalliseen toimintaan. 

Maistuvat lounaat ja päivälliset valmistuvat Neliapilan omassa keittiössä. Ruokapalveluohjaajamme on innokas leipoja ja usein aamulla saakin herätä tuoreen sämpylä tuoksuun. Keittiö toteuttaa myös suosittuja toiveruokapäiviä. Tällöin tarjolla voi olla pitsaa, läskisoosia tai jotain aivan muuta – mitä vain toivot!

Tilat
Tukena Neliapila sijaitsee Raision Petäsmäessä hyvien julkisten kulkuyhteyksien ja ulkoilumahdollisuuksien äärellä. Terveydenhuollon palvelut ja lähikauppa ovat kävelymatkan päässä. Raision keskustan palveluihin on matkaa 3 km, sekin matka taittuu reippaimmilta kävellen. 

Neliapilan tilat jakaantuvat neljään viiden hengen kotiryhmään; Tupaan, Kammariin, Kotaan ja Pirttiin sekä kahteen kaksioon, jotka on tarkoitettu kahdelle asukkaalle. Tilapäisasumista varten on yksi huone. Jokaisessa kotiryhmässä on yhteinen keittiöoleskelutila ja viihtyisä pihapatio yhdessäoloa varten. Oman kodin yhteydessä on yhdistetty wc-kylpyhuone. 

Koko yksikön yhteisiä tiloja ovat avarat ja muunneltavat oleskelu- ja päivätoimintatilat, ruokasali ja sauna.  Kaikki tilat sijoittuvat yhteen tasoon ja mahdollistavat esteettömän liikkumisen ja osallistumisen myös apuvälineitä käyttäville. Avara ja vehreä pihapiiri tarjoaa mahdollisuuksia yhteiseen ajanviettoon ja puutarhanhoitoon. KVPS-kodit Neliapila.

Henkilöstö
Henkilöstöömme kuuluu 17 ohjaajaa, vastaava ohjaaja, päivätoiminnan vastaava ohjaaja ja johtaja. Työkokemuksemme vaihtelee vastavalmistuneista innokkaista nuorista jo pitkään alalla työskennelleisiin konkareihin. Koulutukseltamme olemme kaikki sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Tarvittaessa käytämme määräaikaisia sijaisia, joista osa voi olla sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita. Lisäksi asukkaillamme on vapaa-ajan avustajia, joiden avulla yksilölliset vapaa-ajantoiminnot mahdollistuvat.

“Neliapilassa eletään leppoisaa, yhteisöllistä arkea, johon kuuluvat tiiviisti myös asukkaiden läheiset”.
Palveluyksikkö
  • rakennusvuosi 1995
  • sijaitsee Raision Petäsmäessä
  • neljä kotiryhmää
  • 25 asiakaspaikkaa
Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

Yhteystiedot
Tukena Neliapila
TUKENA NELIAPILA
Hietatie 1, 21220 Raisio
040 630 9879