Skip to content
koivuoksa_alaspain

Tukena Pohjantähti

Kemi, Lappi

Lehtokatu 39, 94100 Kemi
040 842 4428

Tukena Pohjantähti – meillä jokainen saa elää omannäköistä elämää omassa kodissa!

Palvelut
Pohjantähti on koti, jossa eletään asiakkaiden toiveita kunnioittaen. Kodissamme vallitsee aktiivinen, toimelias ilmapiiri. Rakennamme arkea yhdessä asiakkaidemme kanssa. Päivän toiminnot vaihtelevat leipomisesta kodin muihin askareisiin, välillä huilataan rentoutustuokioissa tai lauletaan karaokea ja tanssahdellaan suomipopin tahtiin. Asiakkaidemme toiveita kuullen hyödynnetään lähiympäristön palveluja. 

Pohjantähdessä on oma keittiö, jossa ruoka valmistetaan alusta asti itse. Keittiön toiminnasta vastaa ohjaajamme Teija. Keittiö jos mikä on kodin sydän myös siellä asiakkaat tulevat kuulluksi. Asiakkaamme sanoin meillä arki rullaa, kun aina välillä leivotaan pullaa!  Ja sitähän meillä kyllä tehdään.

Elämään kuuluu ylä- ja alamäkiä ja niitä me täällä Pohjantähdessä kuljemme yhdessä toinen toistamme tukien. Opettelemme tuettua päätöksentekoa, sekä osallistumista oman elämän suunnitteluun ja hallintaan.

Pohjantähti sijaitsee Kemissä keskustan tuntumassa Perämeren läheisyydessä. Paikalliset palvelut ovat meiltä kävelymatkan päässä, samoin ulkoilumaastot meren rannalla. 

Tilat
Tukena Pohjantähti on 1-kerroksinen esteetön koti, joka sisältää 22 asuntoa. Kiinteistön omistaa Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, joka toimii asiakkaidemme vuokranantajana. Kotimme on jaettu kolmeen kotiryhmään. Jokaisessa asunnossa on oma WC/pesuhuone. Asiakkaiden käytössä on hoitajakutsujärjestelmä, joka ohjautuu henkilökunnan käytössä oleviin matkapuhelimiin. Tukena Pohjantähti on varusteltu sprinklerilaitteistolla.

Asiakkaamme sisustavat kotinsa omien toiveidensa mukaisesti. Omien asuntojen lisäksi  käytössä ovat  yhteiset tilat, joita kodissamme ovat kotiryhmien tilat olohuoneineen ja keittiöineen, takkahuone, ruokasali, sekä saunatilat. Asiakkaiden käytössä on myös valkoinen huone, joka toimii elämys- ja rentoutustilana päivätoiminnassa, sekä erillinen askarteluhuone.

Pihapiirissämme sijaitsee päivätoimintarakennuksemme Päivätähti, jossa on runsaasti toimintatilaa. Pohjantähdessä on suuri viihtyisä  ja vehreä piha-alue, jota hyödynnämme ulkoilussa ympäri vuoden. Takapihan marjapensaat tuovat syksyisin mieluisaa puuhastelua arkeen. Kesällä rakensimme viljelyslaatikoita etupihallemme, jotta saimme seurata alusta asti mansikantaimien ja yrttien kasvua, kukkaistutuksiamme unohtamatta. KVPS-kodit Pohjantähti.

Henkilöstö
Tukena Pohjantähdessä meillä on ammattitaitoinen ja sitoutunut 20 työntekijästä koostuva henkilöstö. Olemme motivoituneita ja kehittämismyönteisiä. Henkilöstöllä on mahdollisuus hyödyntää omaa erityisosaamistaan ja vahvuuksiaan työssään. Työpäivän sisältöön ja suunnitteluun yhdessä asiakkaiden kanssa on jokaisella mahdollisuus vaikuttaa.

“Jos joskus elo häränpyllyä heittää, se helpottaa, kun istahtaa ja kahvit keittää!” – Heidi  & Johanna
Palveluyksikkö
  • rakennusvuosi 1996.

  • sijainti Ruutin kaupunginosassa Kemin keskustan tuntumassa

  • 22 asuntoa jaettuna kolmeen kotiryhmään

  • asunnot erikokoisia yksiöitä ja neljä kaksiota keittiöllä

 Pohjantähti Facebookissa

Tukena Pohjantähti
Tukena Pohjantähti2 viikkoa sitten
Sitä saadaan, mitä tilataan 🎶💃🕺
J O U L U K A R A O K E 🧑‍🎄🎶🎤🎶🎵
Tukena Pohjantähti
Tukena Pohjantähti3 viikkoa sitten
Parasta perjantaissa 🎈🤔
No viikonlopun herkut 🤗
Hyvää viikonloppua kaikille ❤️
Tukena Pohjantähti
Tukena Pohjantähti3 viikkoa sitten
Pelaaminen on hauskaa 🎈🤗🎮
Tukena Pohjantähti
Tukena Pohjantähti
Tukena Pohjantähti3 viikkoa sitten
Joulutorttukausi avattu! ❤️

Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

Yhteystiedot

Tukena Pohjantähti

Satu Jyrinki

palveluyksikön johtaja
Puh. 040 580 8810

Tukena Pohjantähti

Pohjantähden ohjaajat

Puh. 040 842 4428

Tukena Pohjantähti
TUKENA POHJANTÄHTI
Lehtokatu 39, 94100 Kemi
040 842 4428