Siirry sisältöön
Heli Lehtinen

Tässä työssä saa oppia jatkuvasti uutta

Heli Lehtinen työskentelee työ- ja päivätoimintayksikössämme Tukena Sinikellossa Tampereella. Osaamista on karttunut vuosien varrella erityisesti kommunikaatiota tukevista menetelmistä.

Ammattitaitoa rakennetaan uteliaisuudella

Olen ammatiltani lähihoitaja. Kehitysvamma-alalle päädyin puolivahingossa, kun en vielä tiennyt mitä elämältäni haluaisin. Nykyisen työpaikkani työ- ja päivätoimintayksikkö Tukena Sinikellon löydyttyä lähes heti valmistumiseni jälkeen en ole kuitenkaan halunnut lähteä enää opiskelijaksi tai muualle töihin. Tässä työssä parasta on se, että omasta toiminnasta saa välittömän ja rehellisen palautteen.

Omaa koulutuspohjaa olen saanut laajennettua täsmäkoulutuksilla työn ohessa. Se on pitänyt mielen virkeänä ja osaamisen ajan tasalla.

Erityisosaamista minulle on vuosien varrella kertynyt monenlaisista kommunikointia tukevista ja korvaavista menetelmistä.

Lisäksi olen saanut lääkehoidon koulutusta ja päässyt tutustumaan kinestetiikkaan. Meillä on myös aina voimassa oleva ensiapukoulutus.

Olen saanut kehittää omaa osaamistani yhteistyössä eri yhteistyötahojen kanssa, kuten fysioterapeuttien ja Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toimintavälinevuokraamon kanssa.

Työnantajan kannustus on tärkeää

Työnantajani Tukena Oy tukee meidän työntekijöiden osaamisen kehittämistä runsaalla koulutusvalikoimalla, jota on tarjolla oman koulutusalustamme Takomon kautta. Osa koulutuksista on verkkokoulutuksia ja osa perinteisempiä työpaikalla totutettavia koulutuksia.

Tukena mahdollistaa koulutuksiin osallistumisen työntekijöiden omien mielenkiinnon kohteiden ja tarpeiden mukaan. Pidemmätkin kurssikokonaisuudet ovat mahdollisia, kun ne vain huomioidaan työvuorosuunnittelussa.

Osaamistani pääsen hyödyntämään parhaiten ihan arjen työssä, jolloin se myös on kaikista palkitsevinta. Oman osaamisen jakaminen on aina mukavaa – varsinkin kun löytää ihan konkreettisia asioita – jotka helpottavat arkea sekä asiakkaan että ohjaajan näkökulmasta.