Skip to content

Tukena Vuores

Tampere, Pirkanmaa
Frans Emilin katu 3, 33870 Tampere
040 653 0678
Tukena Vuores – lämmin ja välittävä koti. Tukena Vuoreksessa eletään mielekästä, turvallista ja aktiivista arkea, joka perustuu osallisuuteen ja välittämiseen.

Palvelut
Tarjoamme asukkaillemme lämpimän ja välittävän kodin, jossa on turvallista elää oman näköistä arkea niin itsenäisesti kuin mahdollista, kuitenkin yhdessä muiden kanssa. Asukkaat saavat tukea päivittäisissä toimissa, arkielämän taidoissa ja osallistumisessa lähiyhteisön toimintaan. Tukea ja apua saa juuri siihen, mihin sitä tarvitsee. Lähtökohtana on asukkaan elämän kokonaisvaltainen huomiointi ja hänen osallisuutensa itseään koskevissa asioissa.

Olemme aktiivisia liikkumaan ja käyttämään lähialueiden palveluja. Tukena Vuoreksen lähellä, kävelymatkan päässä on kauppoja, kauneushoitola, kahviloita sekä ravintoloita. Yhdessä tekeminen on mielekästä ja monipuolista. Kotityöt maistuvat paremmalta yhdessä tehden. Vietämme aikaa erilaisten pelien ääressä, askartelemme ja leivomme. Sauna meillä lämpiää aina kun saunojia löytyy, myös aamusauna onnistuu.

Tilapäisasuntoa käyttävät pääsääntöisesti vanhempien luonaan asuvat, aikuistuvat kehitysvammaiset. Tilapäisjaksot Tukena Vuoreksessa ovat asumisharjoittelua, ajatuksena valmistautua siihen, että lähitulevaisuudessa on muutto lapsuudenkodista omaan asuntoon.

Tilat
Tukena Vuoreksessa on avarat ja esteettömät tilat, joten myös pyörätuolilla liikkuminen on mahdollista. Palveluyksikössä on kolme kotiryhmää, joissa jokaisessa on yhteinen keittiötila sekä olohuone yhdessäoloa varten. Kaikilla asukkailla on oma asunto, jossa on huone ja kylpyhuone. Palveluyksikön tiloissa on mahdollisuus ruokailuun ja yhteiseen ajanviettoon sekä mm. saunan käyttöön. Tilaratkaisut antavat mahdollisuuden sekä yksityisyyteen että yhteisöllisyyteen omien toiveiden mukaisesti. Piha-alue on turvallinen ja viihtyisä, etenkin kesällä viihdymme suurella sisäpihallamme.

Henkilöstö
Tukena Vuoreksen henkilöstö koostuu 18 työntekijästä. Meitä on 15 ohjaajaa, 1 sosionomi, vastaava ohjaaja sekä johtaja. Vammaistyöhön liittyvä osaaminen ovat vahvuuksiamme. Olemme innolla mukana erilaisissa työn kehittämiseen liittyvissä hankkeissa. Palvelujen sisällöt suunnitellaan aina asukkaan tarpeita vastaaviksi. Henkilöstöllämme on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä, sen sisältöihin ja aikatauluihin asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioiden.

“Tämä on minun koti, täällä haluan asua. Saan itse päättää, mitä haluan tehdä.” – asukas.
Palveluyksikkö
  • rakennusvuosi 2012
  • sijainti Tampere, Vuoreksen alueella
  • kolme erillistä kotiryhmää, yhteensä 16 asuntoa ja 1 tilapäisasunto
Tule meille töihin!

Ilmoitamme tässä avoimista työpaikoista palveluyksikössämme.

    Ei avoimia paikkoja tällä hetkellä.

Yhteystiedot
Tukena Vuores
TUKENA VUORES
Frans Emilin katu 3, 33870 Tampere
040 653 0678